VESNA MEDENICA ostaje na slobodi

14:49

Crna Gora 0

Vesna Medenica, bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore ostaje na slobodi.

VESNA MEDENICA ostaje na slobodi
Printscreen/Youtube

"Postupajući po odluci Apleacionog suda, Viši sud u Podgorici je donio novo rješenje o odbijanju predloga SDT-a za produženje pritvora okrivljenoj V.M., te odlučio o ukidanju istog", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Podsećamo, Viši sud je u saopštenju naveo da nakon dostavljanja odluke Apelacionog suda Crne Gore od 20.11.2022. godine, na sednici veća održanoj 21.11.2022. godine donio rešenje o ukidanju pritvora protiv Medenice.

"Ovoj odluci, prethodila je odluka istog vijeća, kojim je nakon podizanja optužnice protiv V.M. donijeto rješenje Kvs.br.482/22 od 17.10.2022. godine, kojim je produžen pritvor protiv okrivljene, koje rješenje je ukinuto od strane Apelacionog suda rješenjem Kvsž.br.240/22 od 10.11.2022. godine, i rješenje Kvs.br.532/22 od 11.11.2022. godine kojim je ukinut pritvor, koje je ukinuto odlukom Apelacionog suda Kvsž.br.256/22 od 20.11.2022. godine", saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Oni su naglasili da se u skladu sa rešenjem Apelacionog suda, kojim se ukazuje da nisu dati dovoljni razlozi za produženje pritvora, pojasnili da su se u potpunosti osvrnuli na ukidne razloge.

"U skladu sa rješenjem Apelacionog suda, kojim se ukazuje da nisu dati dovoljni razlozi za produženje pritvora, te se ukazuje na nove okolnosti koji su navedeni u žalbi SDT-a, sud se u novom rješenju u potpunosti osvrnuo na ukidne razloge, te nove okolnosti navedene u žalbi, za koje još jednom ukazujemo da se radi o okolnostima koje su SDT-u bile poznate i prethodno, pa je analizom istih došao do zaključka da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od bjekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mjere obezbjeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mjere za obezbjeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog SDT-a", saopšteno je iz Višeg suda.

Medenicu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Komentari(0)

Loading