ĐUROVIĆ SPREMNA DA PREUZME FUNKCIJU OD MILA: "Nadam se da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama"

21:50

Crna Gora 0

"Ustav predviđa mogućnost, ukoliko iz nekog razloga nemamo predsjednika države, da predsjednik parlamenta obavlja poslove, odnosno vrši dužnost predsjednika države do izbora", kazala je, u emisiji Pres plus sa Rajkom Raičević na ADRIA televiziji, predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

ĐUROVIĆ SPREMNA DA PREUZME FUNKCIJU OD MILA: "Nadam se da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama"
Printscreen/Youtube/ ADRIA TV Montenegro

Ipak, nada se da do toga neće doći.

„Zaista se nadam da je dovoljno daleko 20. maj, a da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama, poslanicima, kako ne bismo došli do te situacije, nego da pitanje Ustavnog suda daleko prije tog datuma riješimo kako bih bila u mogućnosti da u normalnim okolnostima raspišem predsjedničke izbore i da ko god bude pobjednik – njegova pobjeda ne bude upitna“, kaže Đurović.

Kada je reč o krizi u Crnoj Gori, protestima, ističe da je DPS zvanično izašla sa tri zahteva – definisanje vanrednih parlementarnih izbora, povlačenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku i glasanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Prema onome što su nas obavijestili, oni su spremni da glasaju za jednog kandidata, ukoliko ova dva prethodna uslova budu usvojena. S obzirom na to da sam kao predsjednica Skupštine dobila zvanično dopis šefa Kluba poslanika DPS smatrala sam za shodno da upoznam sve šefove klubova, tako da je održan Kolegijum predsjednice Skupštine“, navodi Đurović i podseća da je na Kolegijumu dogovoreno da se odloži glasanje o izboru sudija Ustavnog suda za 12. decembar.

Situacija danas je, ocenjuje,  bolja nego pre šest-sedam meseci, kada su počeli sa tom pričom.

„Ali ukoliko ne postoji spremnost za dogovor – ne možemo doći do rješenja. Izuzetno je kompleksna situacija“, zaključuje Đurović.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading