NA ČEKANJU 3000 PREDMETA: Vučurović tvrdi da se sudije Ustavnog suda mogu izabrati i bez DPS-a

09:38

Crna Gora 0

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović, gostujući u emisji Neki to vole vruće, sa Irenom Tatar, saopštio je da se sudije Ustavnog suda mogu izabrati i bez DPS-a.

NA ČEKANJU 3000 PREDMETA: Vučurović tvrdi da se sudije Ustavnog suda mogu izabrati i bez DPS-a
Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro

„Lider DPS-a Milo Đukanović još nigdje nije iskomentarisao lokalne rezultate, kao da se nisu ni desili. Svoj teški poraz pokušali su da prikriju protestima ali ga ne mogu sakriti. Ovo je lagani put u nestajanje DPS-a“, rekao je Vučurović.

Zatim se osvrnuo na 12. decembar, kada će biti ponovoljeno glasanje za sudije Ustavnog suda.

„Sudije mogu da se izaberu i bez DPS-a. Ovih osam nedostajućih poslanika mogu i bez poslanika DPS-a. Tri poslanika SD-a, dva poslanika SDP-a, tri poslanika Bošnjačke stranke i poslanici albanskih stranaka. Pokušava se predstaviti kako izbor sudija zavisi od DPS-a, a ne zavisi“, istakao je Vučurović, dodajući da pojedini kandidati za sudije već ranije dobili podršku DPS-a za neke druge funckije, a da sad odjednom ne zavređuju njihovu podršku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Sa druge strane poslanik SD-a Boris Mugoša, osvrćući se na izjave evropskih institucija i zvaničnika, da se sudije Ustavnog suda moraju izabrati, kazao da ih treba saslušati, ali to ne znači i da treba poslušati.

„Može i sa DPS i bez njega, ali smo trebali prije nego što ste predložili kandidate da sjednemo da razgovaramo, Nama trebaju četiri sudije, preko 3.000 predmeta je na čekanju, ali pozvati nas nakon što se utvrdili kandidate, bez prethodnog razgovora, nije korektno. Na kolegijumu je određen 12. decembar za glasanje za sudije Ustavnog suda, kako će biti vidjećemo“, zaključio je Mugoša. 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading