“SEDMA OFANZIVA” NA ŠAVNIK: Šavničani, a i oni koji to nisu, danas ponovo pokušavaju da “osvoje” grad

11:25

Crna Gora 0

Lokalni izbori u Šavniku, koji se danas održavaju po sedmi put, postali su već uveliko predmet šale i sprdnje na društvenim mrežama.

“SEDMA OFANZIVA” NA ŠAVNIK: Šavničani, a i oni koji to nisu, danas ponovo pokušavaju da “osvoje” grad
Printscreen/Youtube

Šavničani, a i oni koji to nisu, po sedmi put će pokušati, na biralištima da “osvoje” ovaj gradić koji, čini se, nikada nije bio popularniji.

Na dva biračka mesta u Šavniku danas se po sedmi put ponovlja glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Lokalni izbori se ponovljaju na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gde pravo glasa ima 58 birača.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na tim biračkim mestima je u prethodnih šest puta prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mesta su otvorena u sedam, a zatvaraju se u 20 sati, naravno, ukoliko se pre toga, kao što je već šest puta bio slučaj, glasanje ne prekine.

Podsetimo, lokalni izbori u više gradova održali su se 23. oktobra, od tada u Šavniku svake sedmice se glasanje ponavlja na pomenuta dva biračka mesta.

Demokratski front i Demokratska partija socijalista iz sedmice u sedmicu međusobno se optužuju za opstrukciju procesa.

Koalicija “Za budućnost Šavnika” na čelu sa DF-om tvrdi da neće dozvoliti da u Šavniku odlučuju oni koji su se “doselili” pred izbore isključivo kako  bi glasali. Zakon im to omogućava jer ne postoji rezidencijalni uslov za glasačko pravo.

Iz nedjelje u nedelju, članovi izbornih komisija iz DF-a ne dozvoljavaju ovim osobama da glasaju.

U Šavnik se, podsetimo, pred izbore “doselilo” i upisalo u birački spisak preko 300 lica, što čini oko 20 odsto ukupnog biračkog tela ove opštine.

Komentari(0)

Loading