DRITAN PORUČIO ZELENSKOM DA SLOBODNO RAČUNA NA POMOĆ CRNE GORE: Potpisana zajednička deklaracija o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine!

19:43

Crna Gora 0

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisali su zajedničku deklaracije o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine, a Abazović je poželeo Zelenskom dobro zdravlje i uspeh i poručio: "Pobedite za sve nas", preneo je danas portal RTCG.

DRITAN PORUČIO ZELENSKOM DA SLOBODNO RAČUNA NA POMOĆ CRNE GORE: Potpisana zajednička deklaracija o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine!
EPA

Zelenski je istakao da dve zemlje imaju sasvim otvorene prijateljske veze, bez tajnih i skrivenih namera, na čemu je zahvalan. On je narodu Crne Gore zahvalio na podršci Ukrajini i gostoprimstvu prema onima koji su izbegli iz Ukrajine.

"Vidimo vašu podršku od prvog dana, imali smo divan sastanak u Ukrajini, premijeru. Uveren sam da ćete, kao i narod Crne Gore, ostati uz nas i dalje, do pobede, što će biti naša zajednička pobeda", naveo je Zelenski.

Abazović je rekao da se Crna Gora i Ukrajina bore za vrednosti koje dele, za solidarnost, slobodu i demokratiju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Vi štitite civilizaciju, koja je odlučila da živi u slobodi i demokratiji. Nadamo se miru i verujemo da će doći. Dok mir ne dođe, u svakom aspektu računajte na podršku i pomoć Crne Gore", rekao je Abazović.

On je kazao da se nada da će Zelenski doći u Podgoricu kao predsednik države na čijoj teritoriji vladaju mir i demokratija.

Vlada Crne Gore saopštila je da je potpisivanje deklaracije još jedna potvrda podrške Ukrajini u njenom nastojanju da postane punopravan deo evroatlantskog društva, kada se za to steknu uslovi.

Kažu da je jasno nastojanje Vlade Crne Gore da zajedno sa saveznicima podrži odbranu Ukrajinaca, kako kroz doniranje 11 odsto sredstava iz vojnog budžeta, tako i kroz humanitarni aspekt i prijem više hiljada izbeglica.

"Što nas stavlja na prvo mjesto država regiona po broju izbjeglica, što je i prepoznato u izveštaju Evropske komisije, navodi se u saopštenju.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading