OVO JE PRVIH 100 NA SPISKU ZA HAPŠENJE: Načelnik zatvora dao predlog za OZDRAVLJENJE sistema

09:22

Crna Gora 0

Načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević je rekao da ne može da veruje šta je čelnik Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović pričao.

OVO JE PRVIH 100 NA SPISKU ZA HAPŠENJE: Načelnik zatvora dao predlog za OZDRAVLJENJE sistema
Printscreen/Youtube/ SRPSKA RTV

Spasojević je u emisiji Načisto na TV Vijesti komentarisao izjavu Milanovića koji je istakao da nije znao za događaje vezane za ugrožavanje bezbednosti načelnika zatvora.

“Tridesetog oktobra je tačno rečeno za ova lica koja su večeras privedena. Ja sam mu lično rekao ovo što je rekao vama da nikad nije čuo, kako ga nije sramota”, istakao je Spasojević.

Kazao je da niko u UIKS-u do danas nije ispitan o bacanju bombe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Ovo nije došlo od Lakušića i Popovića, nego iz zatvora preko nekoga do njih. Gdje je moja izjava gospođi Knežević (tužiteljka), da li me išta pitala? Ne da nije izašla na teren, nego nije ni pitala. Gospođa Ivana (Petrušić Vukašević) me je ispitala petoga (decembra) tačno, vezano za prijetnje Marija Miloševića”, rekao je on.

Kazao je da je sraman odnos Milanovića prema slučaju i da je najmanje što treba da uradi da podnese ostavku.

Milanović je u emisiji saopštio imena postupajućih tužilaca u slučaju Spasojevića.

“U pitanju su državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević, koja je radila slučaj kada su u pitanju prijetnje, a dežurna tužiteljka je Maja Knežević, kada je u pitanju bacanje bombe”, naveo je on.

Kada je napadnut Spasojević niko od tužilaca nije izašao na lice mesta da obavi uviđaj.

Spasojević je ocenio kako se pokazalo da je sistem koji funkcioniše u tužilaštvu “apsolutno nesposoban” da odgovori na ovakve zadatke.

“Bio sam kod gospodina rukovodioca i tamo se vode tri predmeta odvojeno, koja su izuzetno povezana s mojim slučajem. Ubijeđen sam da oni međusobno ne komuniciraju, ne obavljaju sastanke, da pojma nemaju ko šta radi i da ne mogu da uvezuju slučajeve jedan sa drugim”, rekao je Spasojević.

Komnenić je podsetio da je Željko Lakušić, jedan od uhapšenih zbog napada, 2015. napao zatvorske policajce, ali i da je bio žrtva torture.

Podsetio je i da je Milan Ilibašić na protestu Sindikata UIKS-a rekao da su se okupili da brane sve koji časno rade posao i koji su ugroženi od pravih kriminalaca, ali i od “kriminalaca iz državnog sistema, prevashodno iz UIKS-a i Uprave policije”.

Spasojević je, između ostalog, rekao da u Istražnom zatvoru ima pet suspendovanih službenika koji su u raznim fazama postupka, koji “nisu radili baš najodgovornije”.

“Tvrdim da je bolje da uhapsimo 50 policajaca, tužilaca, zatvorskih policajaca i carinika, nego 5.000 kriminalaca. Da prvo ozdravimo sistem, pa ćemo onda sve da pohapsimo”, istakao je Spasojević.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading