ABAZOVIĆ: Nemam ništa protiv da Evropa sad uđe u Vladu!

16:18

Crna Gora 0

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da bi voleo da što pre bude formirana nova vlada, ali i da taj proces nije toliko jednostavan.

ABAZOVIĆ: Nemam ništa protiv da Evropa sad uđe u Vladu!
Youtube/screenshot/mirror.co.uk

On je danas u Budvi, odgovarajući na pitanja novinara kazao da je mandatar za sastav buduće vlade Miodrag Lekić dobio potpis 41 poslanika i da se nada da će proces formiranja nove izvršne vlasti dobiti na dinamici nakon praznika.

Kazao je i da bi saopštavanje preciznog roka za formiranje buduće vlade „bilo neozbiljno“.

"Najvažnije je da proces funkcioniše", rekao je Abazović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je kazao da im je Đukanović izgubio dragoceno vreme.

"Uz to što nije glasao za Ustavni sud, pa se žali na neke druge političke subjekte. Ponavljam, mi smo sistem koji je parlamentarni. Čuo sam tu njegovu izjavu, zakon je predvidio neke druge procedure ukoliko on ne želi da da taj mandat. Mislim da bi bilo logično da predsjednik da mandat, jer je predsjednikova funkcija u Crnoj Gori dosta protokolarna. To davanje mandata nije izraz neke njegove percepcije i volje, jer on ne bi dao mandat ni prvom ni drugom premijeru, nego većine koja se konstituiše u parlamentu i koja to od njega zahtijeva, to je faktički jedan svečani čin. Ako to ne želi da uradi, mislim da na neki način se suprotstavlja volji 41 poslanika i većinske Crne Gore. Ako misli da mu to donosi neki politički profit ili bilo šta drugo, neka nastavi, nije ni to zadugo, njegov mandat ionako ističe", poručio je Abazović.

Abazović je kazao da nema ništa protiv toga da predstavnici Pokreta Evropa sad uđu u Vladu.

"Sa Evropom sad se već sarađuje u nekim lokalnim upravama, nemam ništa protiv. Vidjećemo, do mandatara je da se pokaže neka vizija. Sve što je inkluzivno i ima neku širinu meni je lično prihvatljivo. Ja sam da se skupljamo oko dobrih stvari", kazao je Abazović.

Upitan koju poziciju očekuje u budućoj vladi, s obzirom da je i jedan od lidera Demorkatskog fronta Nebojša Medojević tražio da bude koordinator službi bezbednosti, Abazović je odgovorio da to ne bi komentarisao, jer je to stvar budućih dogovora.

Premijer je rekao i da ne bi odgovarao na pitanje da li mu je porihvatljivo da Medojević bude na čelu sektora bezbednosti.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading