PRIVOĐENJA I PRETRESI U TOKU: Šćekić ne zna zbog čega je meta bombaškog napada

09:51

Crna Gora 0

Eksplozivna naprava aktivirana je u noći između utorka i srede, oko 1.40 časova, u beranskom naselju Dolac, ispod privatnog automobila „škoda oktavija“ u vlasništvu Vujice Šćekića, pripadnika Interventne jedinice. Od siline eksplozije automobil, koji je bio parkiran ispred Šćekićeve kuće, potpuno je uništen. Iz beranske policije „Danu“ je rečeno da je prilikom eksplozije u dvorištu kuće Šćekića napravljena materijalna šteta na vozilu i pomoćnim objektima, ali da povređenih nije bilo. Istakli su da je istraga u toku i da još uvek ne mogu da kažu ko su počionioci.

PRIVOĐENJA I PRETRESI U TOKU: Šćekić ne zna zbog čega je meta bombaškog napada
Printscreen

„Sprovodimo opsežnu istragu u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja. Tokom dana privođeno je više lica. Takođe, izvršeno je i više pretresa kuća, ali još uvijek ne možemo da kažemo ko stoji iza postavljanja eksplozivne naprave ispod vozila našeg službenika“, kazali su iz beranske policije, dodajući da veštaci tek treba da se izjasne o kakvoj vrsti eksploziva je reč.

Ni policajac Šćekić nije mogao da pretpostavi šta bi mogao biti motiv ovog napada.

„Da je to bilo na nekom drugom mjestu gdje sam radio i opasnije stvari, možda bih mogao nešto pretpostaviti, ali ovdje, među rođacima i komšijama, stvarno nemam nikakvu predstavu ko bi to učinio“, kazao je Šćekić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iz Uprave policije saopštili su da je, u prisustvu tužioca i veštaka, izvršen uviđaj na licu mesta.

„Sinoć oko 1.40 časova je u Beranama, u naselju Dolac, aktivirana je eksplozivna naprava na vozilu vlasništvo policijskog službenika V.Š. Tom prilikom nastala je materijalna šteta na vozilu, dok povrijeđenih lica nije bilo. Uz prisustvo tužioca i vještaka za PEH, izvršen je uviđaj na licu mjesta. Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti i rasvjetljavanja ovog događaja“, naveli su iz Uprave policije.

Nakon izvršenog uviđaja, iz beranskog Osnovnog državnog tužilaštva je saopšteno da je krivično delo o kom je reč kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Dodali su da je izviđaj u toku.

Šćekić je do pre dve godine radio kao policajac u Bijelom Polju nakon čega je prešao u Interventnu jedinicu Centra bezbednosti u Beranama.

Komentari(0)

Loading