SKANDAL U SENCI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U CRNOJ GORI: Evo šta se stvarno desilo - snimci izazvali HAOS na mrežama (VIDEO)

11:10

Crna Gora 0

Nakon što je snimak, na kom navodno Hitna ne želi da preveze povređena lica nakon nesreće u tunelu Lokve, izazvao brojne komentare na društvenim mrežama i optužbe na račun Hitne pomoći iz Berana, ispostavilo se da je osoba koju kola Hitne pomoći nisu preuzela, preminula na licu mesta, što je lekar i konstatovao.

SKANDAL U SENCI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U CRNOJ GORI: Evo šta se stvarno desilo - snimci izazvali HAOS na mrežama (VIDEO)
Printscreen/Facebook

Naime, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i informacije da je od posledica ove saobraćajne nesreće povređena osoba podlegla povredama, a da Hitna pomoć nije htela da pomogne?!

Na snimcima se čuje i vidi kako okupljeni građani insistiraju kod vozača saniteta iz Berana da hitno preveze do bolnice osobu koja je, prema njihovim vapajima, povređena, a oni to odbijaju. Potom psuju vozače Hitne, udaraju kola i govore: Ne žele da ga prevezu jer je iz Rožaja, da bi potom usledili komentari mržnje na društvenim mrežama: "Četnici - sram vas bilo. Neće da ga prevezu, jer je musliman...dok policija pokušava da zaustavi dalje sukobe.

-Čovek umire na ulici, Hitna ga ostavlja - izbezumljen je čovek koji psuje i rukom udara u sanitet koji polako odlazi...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Hitna pomoć iz Berana, navodno, nije htela da primi povređenog, jer nije sa njihove teritorije.

Na kraju jednog od video zapisa vidi se nekoliko građana koji telo čoveka ubacuju u policijski automobil, koji ga odvozi.

Međutim, priča zapravo nije onakva kako je predstavljeno. Kontaktirali smo zaposlene u beranskoj Hitnoj pomoći, koji su nam zapravo objasnili šta se tačno desilo, i da navodi koji kruže nisu tačni, što će se i dokazati. 

- Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na mestu nesreće. Lekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim telesnim povredama transportuju u beransku bolnicu - objašnjeno nam je iz Hitne pomoći.

- Pošto je već ustanovljena smrt i čoveku nije bilo spasa, svako ko radi u Hitnoj zna da su u tom momentu prioritet povređena lica koja treba spasiti, što je i učinjeno. Dakle, nije se radilo o povređenoj, već osobi koja je preminula na licu mesta, a lekari Hitne su to konstatovali. Dvoje povređenih prebačini su kolima Hitne pomoći, dok je telo preminule osobe, prebačeno policijskim kolima, iako to nije praksa, objašnjava naš izvor.

Pritisak okoline

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

Odmah nakon prvih objava na društvenim mrežama, oglasio se direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković. On je rekao "da su u udesu u tunelu Lokve učestvovale tri osobe, a da je jedna poginula na mestu.

Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca, pojasnio je Niković, ističući i da je vozilo Hitne pomoći na vreme došlo na lice mesta.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading