"KAD PLAĆANJE BUDE GOTOVO BRIŠITE SVE TRAGOVE": Novi dokazi u aferi Telekom- Među osumnjičenima Milova sestra

12:20

Crna Gora 0

Afera Telekom datira još iz 2005. godine kad je tadašnja državna kompanija prodata Mađar telekomu. Afera Telekom je nastala kada su američki istražni organi utvrdili da su prilikom prodaje crnogorskog Telekoma sa preko sedam miliona eura podmićena najmanje dva crnogorska funkiconera i advokatica, sestra tada najvišeg vladinog funkcionera. U ovoj formulaciji su bila prepoznata advokatica Ana Đukanović sestra sadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"KAD PLAĆANJE BUDE GOTOVO BRIŠITE SVE TRAGOVE": Novi dokazi u aferi Telekom- Među osumnjičenima Milova sestra
Printscreen/Youtube

U dogovoru sa Olegom i Miodragom i sa kolegama iz Makedonije, dio plaćanja će ići preko crnogorskog MONET-a u Raulej Trejding, a zatim preko nekoliko konsultantskih kuća kao što su MOL LPC, KOMSEL LIMITID, HEMAGRO LTD, itd.

Tako će ići i plaćanja političara u Crnoj Gori i Makedoniji. Kad plaćanje bude gotovo, brišite sve tragove.

Za brisanje podataka u Crnoj Gori će biti odgovorni Oleg i Miodrag. Za brisanje podataka u Makedoniji ćemo biti odgovorni ja i kolege iz Makedonije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srećno!

Andraš

Printscreen
 

Ovo je mejl koji je Adraš Balog, jedan od trojice osuđenih direktora Mađar Telekoma u Njujorku, poslao direktorima Telekoma Crne Gore i Makedonskog telekoma.

Mejl je poslat 29. septembra 2005, i poslat je na mejl adrese: Olega Obradovića, Miodraga Ivanovića, Slavka Projkoskog, Dimittra Kovačevskog, Atile Sendreija, Tamaša Morvaija, Eleka Štrauba.

Isplivavaju novi dokazi o “prevari vijeka” jedne od najvećih afera u Crnoj Gori, „Afere Telekom“, piše IN4S.

Naime, Istraživački tim IN4S i sa kolega iz Makedonije je u posedu mejlova, koji nesumnjivo i belodano otkrivaju srž „prevare veka“ u poznatoj Aferi Telekom, a to je potplaćivanje vlasti u Crnoj Gori i Makedoniji.

Sasvim je jasno, da se mejlovi odnose na podmićivanje političara u Crnoj Gori i Makedoniji, da bi se postigla monopolska pozicija na telekomunikacionom tržištu ove dve zemlje…

U prošlom tekstu, je objavljen mejl Eleka Štrauba, jednog od izvršnih direktora Mađar Telekoma, koji je jasno napisao Obradoviću i Ivanoviću:

Molimo vas da nastavite saradnju sa  COSMOTELCO/CHAPTEX oko lobiranja i potplaćivanja vlasti u Crnoj Gori.

To je stav Dojč Telekoma. Andraš i ja ćemo biti uključeni u pregovore s Vladom.. Imaćemo sastanak i sa kolegama iz MakTela (Slavkom i Dimitrom) koji su uključeni u ovaj proces…

Elek Štraub je zajedno sa Andrašom Balogom osuđen u Njujorku 2011. godine, priznali su krivicu zajedno sa kompanijom Mađar Telekom, jer su ,,isisavanjem,, koruptivnog novca iz makedonskog i crnogorskog Telekoma, veštački dizali cenu deonice na njujorškoj berzi. Pojedinačno su osuđeni Balog i Štraub platili više stotina hiljada američkih dolara, a kompanija Mađar Telekom je nakon priznanja krivice platila 98 miliona dolara.

Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću se u Podgorici sudi u dugogodišnjem procesu. Crnogorsko sudstvo i dalje zarobljeno u raljama bivšeg režima, pre 7 meseci je oslobodilo Ivanovića i Obradovića optužbi za korupciju, ali je Specijalno državno tužilaštvo uložilo žalbu na tu presudu.

Dimitar Kovačevski i Slavko Projkoski su nagrađeni za ovu korupciju, premijerskom funkcijom i funkcijom finansiskog direktora u Makedonskom Telekomu…

Ova kao i ostale poruke gde se pominju njihova imena i uloge, poslate su i Ani Đukanović Kolarević, Olegu Obradoviću, Miodragu Ivanoviću, Slavku Projkoskom i Dimitru Kovačevskom.

Komentari(0)

Loading