RADUNOVIĆ O "DEČIJIM IGRAMA" DEMOKRATA: Pitanje Podgorice i Pljevalja će biti rešeno putem formiranja Ustavnog suda

19:36

Crna Gora 0

"Demokratskom frontu je stalo da se riješi kompletna kriza a to možemo da uradimo jedino ukoliko dođemo do raspisivanja novih izbora", poručuje Radunović.

RADUNOVIĆ O "DEČIJIM IGRAMA" DEMOKRATA: Pitanje Podgorice i Pljevalja će biti rešeno putem formiranja Ustavnog suda
Printscreen/Youtube/Нова српска демократија

"Kriza u Crnoj Gori treba da se rješava na temeljan način, cjelovito, i zbog toga smo od kolega Demokrata tražili da damo potpise za održavanje sjednice ali da na toj istoj sjednici glasamo raspuštanje Vlade koja je i gospodu iz Demokrata, i nas, i Lekića prevarila, i sada nelegitimno potpuno pokriva ta važna mjesta", ocenio je Slaven Radunović, šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta.

Odgovarajući na prozivke Danila Šaranovića, poslanika Demokrata, da DF treba da snosi odgovornost jer nije potpisao zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se ponovo glasale izmene Zakona o lokalnoj samoupravi, Radunović poručuje da Demokrate imaju odgovornost jer ne žele da podrže raspuštanje Skupštine.

"To je veći problem nego da li će Ivan Vuković biti deset dana duže ili kraće u fotelji gradonačelnika. Dosta je dječjih igara Demokrata i traženja krivca. Nije mi jasno zbog čega Demokrate koje su toliko insistirale na izborima, koje su sa DPS-om glasale za smjenu Vlade, sada ne žele da se raspišu izbori. Iz toga razloga smo zastali dok ne vidimo o čemu se radi i zbog čega Demokrate neće da podrže raspuštanje skupštine", navodi Radunović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On dodaje da će rešenje problema Podgorice i Pljevalja, tačnije, kako navodi, nelegitimnog vođenja ovih gradova od strane DPS-a, biti mnogo pre rešeno putem formiranja Ustavnog suda. Formiranje suda očekuje za desetak dana.

"Ovakva situacija u Podgorici može trajati do formiranja Ustavnog suda za koji očekujem da će biti formiran u naredne dvije nedjelje. To će mu biti prva odluka i to je najbrži put da se izbaci iz kancelarije Ivan Vuković. Put koji predlažu Demokrate je mnogo sporiji i to bi trajalo i mjesec dana. Ukoliko ne bude formiran Ustavni sud uvijek se može pokrenuti izglasavanje ovog zakona i tu inicijativu bi mi pokrenuli. Demokratskom frontu je stalo da se riješi kompletna kriza a to možemo da uradimo jedino ukoliko dođemo do raspisivanja novih izbora. U Crnoj Gori je trenutno čudna situacija da stranke koje imaju 7- 8 mandata imaju apsolutnu izvršnu vlast", navodi Radunović.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading