"PROTIVUSTAVNO, NEZAKONITO I BESMISLENO" Medojević o novoj IDEJI "raspale" Vlade Crne Gore

09:55

Crna Gora 0

Ideja ove “raspale Vlade” da se jedinice Vojske Crne Gore angažuju u poslovima kontrole nelegalne eksploatacije šljunka je protivustavna, nezakonita i besmislena, kazao je predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"PROTIVUSTAVNO, NEZAKONITO I BESMISLENO" Medojević o novoj IDEJI "raspale" Vlade Crne Gore
Alo.me

On je kazao da se, jedinice Vojske Crne Gore ne mogu angažovati u poslovima koji su u nadležnosti inspekcija, policije, tužilaštva i drugih civilnih državnih organa.

- Upotreba Vojske je jasno definisana Ustavom, zakonom o vojsci, strategijama bezbednosti i drugim aktima i nema prostora za medijsko-političke performanse i egzibicije političara - poručio je Medojević.

Vojska se,dodaje, izuzetno, može upotrebiti u civilnim poslovima u slučajevima vanrednog stanja zbog elementarnih nepogoda ili teških remećenja ustavnog poretka i javnog reda i mira (teroristički napadi, poplave, požari, zemljotresi, kolapsi energetskog sistema, teškim ekološkim havarijama i sl.).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Pozivam načelnika generalštaba Vojske Crne Gore da se javno ogradi od ove besmislene ideje kojom se urušava dostojanstvo Vojske i ona izvrće ruglu u očima građana, ali i nekih potencijalnih neprijatelja i agresora - kazao je Medojević.

Medojević je prokomentarisao i problem nelegalne eksploatacije šljunka iz rečnih tokova, te ocenio da je to problem nedostatka političke volje da se država obračuna sa tajkunima DPS koji i dalje imaju privilegovan položaj i zaštićeni su od delovanja pravne države.

- Vlada DF bi ovaj problem rešila za jedan dan jer su sve informacije o ovoj pljački nacionalnih resursa poznate i samo je potrebno promeniti zakon, pohapsiti sve odgovorne, zapečatiti opremu i zabraniti rad tim kompanijama i preduzećima, podići optužnice, pravosnažno osuditi i svu imovinu zepleniti - kazao je Medojević.

Lider PzP-a poručuje da, ako ovakve glupe i ponižavajuće ideje prođu i realizuju se u praksi, za očekivati je da ova “smešna Vlada” angažuje vojsku protiv sajber napada da čuvaju kompjutere i prate koji službenik pristupa “sajtovima sa sadržajem za odrasle.

 

Izvor: Borba

Komentari(0)

Loading