Rama: Milo mi je prijatelj, ali Dritan je neverovatan FENOMEN

12:02

Crna Gora 0

Milo Đukanović je prijatelj i on će uvek biti prijatelj. Podržao sam ga u teškom trenutku zato što je tada zastupao multietničku saradnju

Rama: Milo mi je prijatelj, ali Dritan je neverovatan FENOMEN
Printscreen/Facebook

 Ali to me ne sprečava i ne bi me moglo sprečiti da na osnovu činjenica kažem da je Dritan Abazović fenomen. On je neverovatan fenomen u regionu, u politici. On je, po mom mišljenju, jedini, ako ne grešim, koji je uspio da stvori pokret koji u svom središtu ima građane, koji je sam po sebi multietničan, otvoren za svakoga, rekao je premijer Albanije Edi Rama.

On je, u intervjuu za A plus TV kazao da živimo u teškim vremenima koja mogu biti još teža, ali da je uprkos tome optimista „zato što ima neki važnih novosti iz prošle godine vezano za političku poziciju Zapadnog Balkana u Evropi i u svetu“.

„Nikada neće biti lako i ja ne očekujem da će postati lakše. Mislim da svi treba da budemo spremni na to da će postati teže, zato što se stvari sve više komplikuju na svakom frontu… Treba da radimo marljivo, da pokušamo da radimo još više, da ne gubimo veru, da nastavimo dalje i da nikada ne zaboravimo odakle dolazimo. Balkan, Zapadni Balkan nikada nije bio u boljem položaju“, poručio je Rama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje šta za region znači to što je Crna Gora prvi put dobila premijera koji je nacionalni Albanac, Rama je rekao da ne samo da je on prvi Albanac koji je premijer Crne Gore, već je i prvi premijer koji zaista ne preza od toga da kaže da je Albanac ili da je ovo ili ono.

„Zato što veruje i ponaša se na osnovu svoga ubeđenja da je građanin Crne Gore, a način na koji mu kao Albancu pristupa srpska zajednica, način na koji se bavi nekim nerešenim pitanjima je hrabar, ali je pre svega za veliko divljenje, zato što on nema raskorak između onoga što kaže i onoga što radi, što nije veoma česta stvar u politici i u životu“, dodao je.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading