KO JE UHAPŠENI SARADNIK DARKA ŠARIĆA? Poznat po filmskom bekstvu 2007. - tada je ranjeno 11 danskih POLICAJACA

20:28

Crna Gora 0

Zagrebačka policija uhapsila je u centru Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu poternicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.

KO JE UHAPŠENI SARADNIK DARKA ŠARIĆA? Poznat po filmskom bekstvu 2007. - tada je ranjeno 11 danskih POLICAJACA
Policija

Policija, koja je objavila samo Vukovićeve godine i državljanstvo izvestila je da su ga u iznajmljenom stanu u centru Zagreba u subotu popodne uhapsili policajci iz Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenela je Hina.

U policiji kažu i da su policajci na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je Argentina raspisala međunarodnu potragu Interpola zbog krivičnog dela pokušaja krijumčarenja opojnih droga.

- Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka - dodaje PUZ.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mediji su izvestili da je Vuković, bivši saradnik Darka Šarića, pritvoren na osnovu  Interpolove poternice iz Argentine iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kilograma kokaina.

Dodaju da je Vuković poznat kao jedan od svedoka saradnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhapšen 2010. u okviru međunarodne akcije ''Balkanski ratnik'' zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Evropu.

Spekltakularni beg 2007.godine

Vuković je poznat po spektakularnom begu iz 2007. godine, kada ga je grupa naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gde mu se sudilo zbog trgoine kokainom. 

Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.

Izvor: Tanjug

Komentari(0)

Loading