DOSTOJAN Mojkovčanin dao otkaz u Opštini jer nije ništa radio

11:39

Crna Gora 2

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz u Opštini Mojkovac jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mesto nije potrebno.

DOSTOJAN Mojkovčanin dao otkaz u Opštini jer nije ništa radio
pixabay

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtev za raskid ugovora o radu podnео 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio za Pobjedu da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, te da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mestu savetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

U zahtevu za raskid ugovora upućen predsedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću , u koji je Pobjeda imala uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest meseci.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, đe sam dobio raspored, nijesu udostojili za mjesec dana naći mi radni zadatak. Osjećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam , smatram da bi to trebalo i da se sprovede u djelo, a ne da svoje radno vrijeme provodim sjedeći bez nikakvih radnih obaveza“, kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „verovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

„Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati djeci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama“,  kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slijede prethodnu vlast uz podsjećanje da su se svi borili protiv korupcije“.

„U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole da sjede i niša ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu đe jesmo. Takođe smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obilježja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavijestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave provjerom radnih mjesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nijesam ništa radio i smatram da ovo radno mjesto nije potrebno“, zaključio je Vlaović u zahtevu za raskid ugovora.

Izvor: region.alo

Komentari(2)

Loading
Ivca

31.01.2023 20:46

Velika je zalost sto kolega zaposlen na drzavnom poslu nije izdrzao evo mi vec godinama se borimo sa istim problemom ali uspesno odolevamo ne radeci nista.

Marija

04.02.2023 21:33

Ovakvih radnih mjesta u državnoj službi, u Crnoj Gori, ima i previše....