UKINUTI REŠENJE O PRITVORU DUŠKA KNEŽEVIĆA: Advokat podneo predlog Višem sudu

09:15

Crna Gora 0

Branilac podgoričkog biznismena Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović podneo je predlog Višem sudu u Podgorici da se stavi van snage rešenje o određivanju pritvora za Kneževića, kao potpuno neosnovano.

UKINUTI REŠENJE O PRITVORU DUŠKA KNEŽEVIĆA: Advokat podneo predlog Višem sudu
Printscreen/Youtube

Advokat Đukanovć se obratio i Specijalnom državnom tužilaštvu, odnosno Glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću sa predlogom da SDT izda saglasnost Višem sudu za ukidanje pritvora, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

- Kneževiću je pritvor određen po nalogu bivšeg Glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, a koji je uputstva primao od izvršne vlasti, po saznanjima odbrane konkretno od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Očiglednu činjenicu da je Duško Knežević žrtva nezakonitih postupaka Specijalnog tužilaštva Crne Gore potvrdila je i Komisija za kontrolu Interpola, kao nezavisan organ Interpola, u svojoj odluci broj CCF/114/R331.19 kojom su dana 31.07.2020. godine stavljene van snage sve crvene poternice Interpola prema Dušku Kneževiću, napominju u saopštenju Atalas grupe, dodajući da je, u obrazloženju odluke donete na 113. sednici Komisije za kontrolu dosijea Interpola, izričito navedeno da se poternice u odnosu na Duška Kneževića ukidaju, jer je Komisija kao nadležno telo u postupku kontrole utvrdila da je žrtva očiglednog političkog progona.

- Branilac Kneževića obratio se SDT-u i Glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću sa predlogom da SDT da saglasnost Višem sudu u Podgorici za navedeni predlog, imajući u vidu činjenicu da je pritvor određen nezakonito, bez bilo kakvog pravnog osnova, što tužilaštvo može utvrditi uvidom u spise predmeta, kao i uvidom u odluku Komisije Interpola koja je te nezakonitosti jasno utvrdila. Očekujemo da će pritvor protiv Duška Kneževića, nakon 30 meseci od odluke Interpola, biti ukinut i da će mu biti omogućeno da pred Višim sudom u Podgorici nakon gotovo pet godina od početka otvorenog političkog progona, iznese svoju odbranu i svoja saznanja o nezakonitim postupcima prethodne izvršne vlasti u Crnoj Gori, ističe se u saopštenju Atlas grupe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Izvor: Novosti

Komentari(0)

Loading