SOCIOLOG OTKRIVA: Mandić će u drugom krugu ubedljivo pobediti Mila

12:45

Crna Gora 0

Sociolog Ivan Gajić izjavio je na osnovu istraživanja koja je imao na uvid, da će kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić u drugom krugu predsedničkih izbora ubedljivo pobediti aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

SOCIOLOG OTKRIVA: Mandić će u drugom krugu ubedljivo pobediti Mila
Printscreen/Youtube

-Istraživanja u koja sam imao uvid pokazuju da će Andrija Mandić u drugom krugu dosta ubedljivo pobediti Mila Đukanovića. Mora se istaći i činjenica da se Andrija Mandić i njegov tim već izvesno vreme nalaze u vrlo ozbiljnoj i kvalitetnoj kampanji, dok su ostali kandidati u debelom ,,zaostatku” za njim – kazao je sociolog.

Gajić dodaje, da nema dilemu da će se u drugom krugu predsedničkih izbora naći Andrija Mandić i kandidat DPS-a Milo Đukanović.

– Nema sumnje da će se u drugom krugu naći Andrija Mandić i Milo Đukanović, i to će biti sudar najvećih političkih protivnika. Ta borba je obeležila poslednjih petnaest godina na političkoj sceni Crne Gore. Mandić je predvodio otpor i sve proteste protiv vlasti DPS -a u tom periodu i u konačnom je najzaslužniji za poraz Đukanovićeve partije 2020. godine. Sada je u velikoj prilici da dovrši ono što je tada započeto – rekao je Gajić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako ističe, bilo bi dobro da predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović podrži Mandića u drugom krugu i na taj način ukloni sumnju da je Evropa sad novi DPS.

– Za treće mesto će se boriti Milatović i Bečić. Što se tiče njih dvojice, bilo bi dobro, posebno za buduće odnose na političkoj sceni, da Jakov Milatović obeća da će podržati Mandića u drugom krugu, čime bi makar sa svoje političke organizacije skinuo sumnju da su ,,drugi DPS” i nekako bi spasio tu stranku od daljeg pada rejtinga koji je izazvan teškim faulovovima koje je napravio Milojko Spajić. Sa druge strane, ne sumnjam da će Aleksa Bečić podržati Andriju Mandića u drugom krugu. Doduše, i Milatović i Bečić su svesni da će njihovi glasači u drugom krugu svakako podržati Mandića, bez obzira kako se lideri PES i Demokrata postavili u odnosu na to pitanje, pa je svakako za njih korisnije da taj poziv i lično pošalju – dodao je on.

Gajić smatra da će biti interesantno videti koju podršku birača će zaslužiti kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

– Takođe, biće zanimljivo kolika će podrška biti Draginji Vuksanović Stanković u situaciji kada se Milo Đukanović odlučio da se kandiduje. Ona može da računa na tvrdo biračko telo, koje u njoj vidi nekoga ko je proteklih meseci bio jedan od predvodnika protesta suverenista – kazao je Gajić.

Gajić poručuje, da su predstojeći izbori prilika da se DPS Mila Đukanovića razvlasti do kraja.

– Karakteristika predsedničkih izbora u Crnoj Gori je što dolaze u trenutku kada je rejting DPS-a najniži u poslednje tri decenije i što su se stekli uslovi da ta stranka u potpunosti bude razvlašćena. Zato na kandidaturu Mila Đukanovića treba gledati kao na poslednji pokušaj da se određena snaga te opcije ipak sačuvaju – zaključio je Gajić.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading