DA LI JE DPS POGREŠIO SA IZBOROM KANDIDATA: Ivan Vuković imao 5.000 više glasova od Mila u Podgorici

11:43

Crna Gora 0

DPS je dugo vagao koga će isturiti kao kandidata za predsendika Crne Gore. Odlučili su se za lidera Mila Đukanovića i pored najava da bi to mogao biti doskorašnji gradonačelnik Ivan Vuković. Odluka DPS-a da u trku uđe sa Đukanovićem očigledno nije dala rezultat u Podgorici jer je lider DPS-a osvojio oko 5.000 glasova manje u odnosu Vukovića.

DA LI JE DPS POGREŠIO SA IZBOROM KANDIDATA: Ivan Vuković imao 5.000 više glasova od Mila u Podgorici
Printscreen/Youtube/MediaBiro

Na nedavno održanim predsedničkim izborima Đukanović je u Podgorici osvojio 30.447 glasova. Samo pet meseci ranije potpredsednik DPS-a Ivan Vuković se mogao pohvaliti sa podrškom od 37.518 glasova. Istina, Vuković je imao tada jedinstvenu listu, dok je SDP na predsedničkim izborima nastupio sa svojim kandidatom i osvojio 2.686 glasova.

Stoga je Đukanović u padu od oko 5.000 glasova. Ipak, zbog činjenice da je SDP uperio prst u DPS jasno navodeći da su im oni, tokom izborne ćutnje, plasirali snimak na kojem Draginja Vuksanović-Stanković priča o lošem stanju u partiji i načinu da se diskredituje počasni predsednik te stranke Ranko Krivokapić, nije za očekivati da će glasači SDP dati podršku Đukanoviću u drugom krugu.

Takođe, SDP je napustila kandidatkinja za predsendicu Draginja Vuksanović-Stanković, što dodatno podgrijava spekulacije da će tvrdokorno, crnogorsko glasačko telo, apstinirati u drugom krugu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da je Vuković sebe smatrao najboljim kandidatom za nastup na predsedničkim izborima jasno svedoči i jučerašnja izjava kojoj je „ispod žita“ poručio partijskim kolegama da je on napravio bolji rezultat u Podgorici.

„Sigurno da u Podgorici, u drugom krugu, možemo imati 10.000 glasova više“, ocenio je Vuković.

Očigledno Vuković računa na glasove SDP-a ali i one koje je on dobio na lokalnim izborima u Glavnom gradu.

Kako god, Đukanović je samo u Podgorici u minusu 30.000 glasova kada se zbroje glasovi kandidata Evrope sad Jakova Milatovića, koji je prošao u drugi krug, kao i podrška koju su mu dali DF, Demokrate, SNP, URA, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.  

Komentari(0)

Loading