MILATOVIĆ: "Sastanak sa nosiocima izbornih lista u pondeljak" Evo zašto neće učestvovati u kampanji Evrope sad

15:39

Crna Gora 0

"Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, naveo je predsednik Crne Gore, Jakov Milatović.

MILATOVIĆ: "Sastanak sa nosiocima izbornih lista u pondeljak" Evo zašto neće učestvovati u kampanji Evrope sad
Printscreen/Youtube/ RTCG - Zvanični kanal

On pozvao je putem pisma na sastanak predstavnke političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima. Sastanak će se održati u ponedeljak, 29. maja, u Vili Gorica, sa početkom u 10 časova.

"Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost Predsednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine. Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces", kazao je Milatović.

Kako je dodao, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima", kazao je Milatović.

Kao predsjednik Crne Gore ima, navodi, odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je doneo odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

"Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije Predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu, zaključuje Milatović.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading