MILO I DRITAN ZAJEDNO U DUBAIJU: Da li se nova Vlada formira u Emiratima?

Alo Redakcija

15:00

Crna Gora 0

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je prethodnih dana boravio u Dubajiu, produžio je svoj boravak u ovom emiratu, za još dva dana, saznaje portal Dana iz više pouzdanih izvora.

MILO I DRITAN ZAJEDNO U DUBAIJU: Da li se nova Vlada formira u Emiratima?
Foto: Printscreen

Slučajno ili ne, istovremeno, u Dubai je doputovao i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali nije poznato da li je došlo do susreta dva crnogorska političara, koji su veoma uticajni i važe za kreatore političkih prilika u Crnoj Gori. U međuvremenu Đukanović se vratio u Crnu Goru.

Ova informacija je posebno interesantna u svetlu aktuelne inicijative opozicije za smenu Vlade Crne Gore. U političkim kuloarima već dugo se govori i o mogućnosti formiranja manjinske Vlade, čiji bi premijer bio upravo Dritan Abazović, a koju bi podržala i Demokratska partija socijalista.

To je podrazumevalo i povlačenje Mila Đukanovića sa mesta predsednika Demokratske partije socijalista, a plan je, navodno, naišao i na odobravanje i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naravno, sve ove kombinacije treba uzeti sa velikom rezerevom, ali je, u svakom slučaju, informacija da se Abazović i Đukanović istovremenu nalaze u Dubaiju, dobar povod za razne spekulacije. U svetlu toga, nezvanično se govori da je moguće da Demokratska partija socijalista povuče inicijativu za smenu Vlade, koja je sutra na dnevnom redu Skupštine.

Razlog je što, ako inicijativa ne prođe, 90 dana ne može biti pokrenuta nova, što za navodno stvaranje manjinske vlade ne bi bilo dobro, odnosno odložilo bi, eventualne, kombinacije sa Demokratskom partijom socijalista.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading