"NEZAVISNO" TUŽILAŠTVO O PUCNJAVI NA BELVEDERU: Nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica

Alo Redakcija

17:11

Crna Gora 0

Audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra

"NEZAVISNO" TUŽILAŠTVO O PUCNJAVI NA BELVEDERU: Nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica
Foto:youtubeprintscreen/ MediaBiro

Nema osnova za krivično gonjenje?

Povodom navodne pucnjave na policiju 5. septembra na Belvederu, Osnovno državno tužilaštvo Cetinje, nakon postupka izviđaja, u kojem su sprovedena određena veštačenja, donelo je odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica, za bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, kazao je za portal Dnevne novine, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju Duško Milanović.

Podsetimo, RTCG je objavio snimak, ali i komunikaciju između policajaca, na kojem se čuju pucnji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do ekskluzivnog snimka, RTCG je kako je naglasila, došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ekstremisti pravili barikade i palili gume

Deo građana i ekstremističkih grupa, koji se protivio ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prijestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prijestonicu.

U nedjelju, 5. septembra, TVCG i RTCG Portal izvijestili su da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

Region.rs/IN4C

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading