Danilović: Podržaćemo platformu DF ako se tri pobjedničke koalicije dogovore da je nova vlada najbolja opcija

Alo Redakcija

14:39

Crna Gora 0

"U našem odgovoru biće žaljenje što proces rekonstrukcije Vlade nije dobio podršku svih, jer smatramo da je to bilo nužno, da je to bio sljedeći korak, pa da tek potom kad bi ispucali taj argument, mogli doći do toga da je potrebna nova vlada", rekao je Danilović

Danilović: Podržaćemo platformu DF ako se tri pobjedničke koalicije dogovore da je nova vlada najbolja opcija
Fotoprintscreenzoutube/in4snet

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da će partija na čijem je čelu podržati platformu Demokratskog fronta (DF) za razrešenje političke krize, ako se tri pobjedničke koalicije do 10. decembra dogovore da je nova vlada najbolja opcija, i ujedno reše sve prateće probleme. Najavio je da Ujedinjena neće podržati izbore sad, ali da mogu raspravljati o tome kad će se oni održati.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore ocenio i da će biti vrlo teško doći do dogovora, uz napomenu da je lakše bilo rekonstruisati postojeću vladu, nego praviti novu.

Najavio je i da će kolegama iz Demokratskog fronta (DF) odgovoriti na vreme u vezi sa platformom koju su ponudili za rešenje političke krize u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„U našem odgovoru biće žaljenje što proces rekonstrukcije Vlade nije dobio podršku svih, jer smatramo da je to bilo nužno, da je to bio sljedeći korak, pa da tek potom kad bi ispucali taj argument, mogli doći do toga da je potrebna nova vlada“, rekao je Danilović.

Odgovorni svi

Ako se, kako je rekao, tri pobedničke koalicije dogovore do 10. decembra da je najbolja nova vlada i reše sve prateće stvari, Ujedinjena Crna Gora, kako je rekao, daće podršku.

„Ipak, mi vjerujemo da će to biti vrlo teško. Lakše je rekonstruisati postojeće vlade, nego izabrati nove“, smatra Danilović.

Kakvi god odgovori bili na platformu DF-a, kako je rekao, ni svet ni Crna Gora neće stati 10. decembra.

Odgovorni su svi, smatra, što nije došlo do rekontrukcije vlade: „Ne prihvatam priču da nam je vlada nametnuta. Ne, mi smo je birali“.

Danilović smatra i da je Građanski pokret URA standardan u jednom – nema rekonstrukcije, nema nove konstrukcije: „Moje javno pitanje kolegama iz GP URA je šta ima? Ako vjeruju da ne treba ništa, da svakome od ministara treba poslati poruku da su bezbjedni, to je rezanje vlastitih krila“.

Ne može se, kaže Danilović, biti protiv svega što je popravljanje kvaliteta rada Vlada, „iako primjećujete da stvari ne funkcionišu“.

Izbori ne mogu odmah

Komentarišući mogućnost održavanja izbora, u slučaju da se ne dođe do dogovora, Danilović je rekao da se izbori ne mogu raspisati odmah.

„Ne zato što se plašim da se na vlast ne vrati DPS. Ako je to volja građana Crne Gore, neka se vrati sjutra. Nijesmo završili posao koji smo obećali“, rekao je Danilović.

Najavio je da će Ujedinjena Crna Gora dati podršku budžetu za 2022. godinu, ali da će dobro razmisliti o pratećem setu zakona koji se odnose na programu Evropa sad i Crna Gora odmah.

„Ne pada mi napamet da budemo krivci zbog toga što se nije makar pokušalo. Za šest mjeseci sljedećih se može vidjeti da li to funkcioniše ili ne. Ako funkcioniše svaka čast vladi, samo da budemo mi korektni partneri za vrijeme“, rekao je Danilović.

Platforma opozicije ne nudi ništa

Govoreći o platformi opozicije za rešavanje krize, Danilović smatra da tek ona ne nudi ne ništa, i da je reč o programu DPS-a koji suštinski nikad nije zaživeo.

On je rekao da „ovaj DPS nije promijenjen“.

„Onog momenta kod promijeni ideološku matricu i rukovodstvo možda će postati potencijalni saradnik“, rekao je Danilović.

Region.RS/in4c

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading