SRAMNO Stoltenberg napao Republiku Srpsku, Krivi ćuti kao zaliven!

Alo Redakcija

17:48

Crna Gora 0

Stoltenberg je kazao da je sa Krivokapićem razgovarao o sigurnosnom okruženju u regionu zapadnog Balkana i uticaju Rusije u Evropi.

SRAMNO Stoltenberg napao Republiku Srpsku, Krivi ćuti kao zaliven!
Foto: Printscreen

Crna Gora je jedan odgovran, savestan i potpuno predvidljiv partner i saveznik NATO-a.  Spremni smo da ispunjavamo NATO-standarde i da ih izvršavamo do kraja u oblastima gde to nije do kraja urađeno. To se odnosi i na izdvajanje 2 posto za NATO – rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić prilikom susreta sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Rekao je da su najveći izazovi razvoj pomorskih snaga, ali i sajber napadi.

Stoltenberg je kazao da je sa Krivokapićem razgovarao o sigurnosnom okruženju u regionu zapadnog Balkana i uticaju Rusije u Evropi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– NATO ostaje odlučan i prati situaciju oko Ukrajine. Pozivamo Rusiju da prestane sa provokacijama i bude transparenta u vezi svojim aktivnositma. Razgovarali smo i o Balkanu. Zapaljivi govor u Republici Srpskoj je zaabrinjavajuć. Ujedinjena strukrtura BiH je važna za sigurnost države. NATO ostaje posvećen političkom dijalogu i saradnji sa BIH i nastavićemo da podržavamo reforme za dobrobit naroda. Politika otvorenih vrata NATO su od istorijskog uspeha – ocenio je Stoltenberg.

Tenzije i nesuglasice

Stoltenberg je kazao da je Crna Gora od članstva dokazala posvećenost NATO kolektivnoj odbrani.

– Sve članice cene doprinos Crne Gore u različitim misijama. Vidim potencijal za jačanje zajedničkog rada sa Crnom Gorom, naročito kad je reč o stabilnosti na zapadnom Balkanu. Balkan je u srcu Evrope, tamo imamo istoriju. Vidimo neke pogrešna kretanja u regionu, naročito zapaljiv govor Milorada Dodika, koji podriva jedno od naših većih dostignuća, multietničku vojsku u BiH. Cenimo i napore Crne Gore na Kosovu koja je učestvovala u rešavanju nekih tenzija i nesuglasica. Dalek je put pred nama, ali u potpunosti verujemo i oslanjamo se na Crnu Goru – rekao je Stoltenberg.

Verujem u još snažniju saradnju sa Crnom Gorom, rekao je Stoltenberg.

Funkcije i fotelje

Krivokapić je kazao da platforma DF-a nije upućena premijeru, već strankama većine.

– Pozdravljam svaku odluku gdje 41 poslanik iskaže svoj jasan stav. želim sreću bilo kome ko nasliejdi ovu Vladu, smeni je ili možda krenemo u nove izbore. Mislim da neki političari nemaju odgovor na naše programe, već na funkcije i fotelje. Sa Abazovićem imam korektan odnos, a kakav je odnos URE prema meni kao priemijeru, pitajte URU – rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje novinara.

Na pitanje novinara o odnosu prema Dodiku, Krivokapić je rekao da je najvažnije ne dolivati ulje na vatru.

– BiH ima Dejtonski sporazum i to je osnov na kome treba graditi buduće relacije – kazao je Krivokapić, prenosi Antena M.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading