ROBIJA ZBOG URINIRANJA PO SPOMENIKU! Ilić (57) osuđen zbog skrnavljenja groba narodnog heroja

Alo Redakcija

08:00

Crna Gora 0

Nakon što je u javnost objavljen snimak Nikšićanina kako urinira po spomeniku Ljuba Čupića, policija i nadležni su reagovali i ovog muškarca označili kao počinioca.

ROBIJA ZBOG URINIRANJA PO SPOMENIKU! Ilić (57) osuđen zbog skrnavljenja groba narodnog heroja
Foto: Twitter/Printscreen/@daevjecna

Nikšićanin Mirko Ilić (57) osuđen je na deset meseci zatvora zbog grube povrede spomenika koji je posvećen Ljubu Čupiću.

– Okrivljeni M.I. protiv koga je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnelo optužni predlog zbog krivičnog dela povreda groba, nepravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset meseci.

Ilić je ranije saslušan u ODT Nikšić i pušten je tada da se brani sa slobode. On se teretio za krivično delo povredu groba. Nakon što je u javnost objavljen snimak Nikšićanina kako urinira po spomeniku Ljuba Čupića, policija i nadležni su reagovali i ovog muškarca označili kao počinioca.

Ilić: Stidim se, izvinjavam se porodici Čupić

Nikšićanin Mirko Ilić (57), osumnjičeni da je oskrnavio spomen bistu narodnom heroju Ljubu Čupiću, kazao je ranije da se stidi i kaje zbog tog čina, uputivši izvinjenje porodici Čupić, građanima Nikšića i Crne Gore.

– Ja, Marko Ilić, ovim putem želim da se izvinim porodici Čupić kojoj sam zbog nepočinstva naneo bol, ali i građanima Nikšića i Crne Gore. Nikada u svom životu nisam oskrnavio bilo čije spomen-obeležje, spomenik ili grob, koji su za mene bili i ostali svetinja. Nažalost, alkohol je učinio svoje zbog čega se danas stidim i kajem. Bog mi je svedok da sam mnogo puta prolazio pored spomenika Ljuba Čupića i nikada mi nije palo na um da uradim nešto neljudsko. Shvatam reakciju i sud javnosti i porodice Čupić. Tu sam da snosim sve konsekvence. Ovo je za mene katastrofa i svaka presuda biće manja od stida i srama koji proživljavam – kazao je on.

– Postupajući tužilac u ODT Nikšić, u svojstvu osumnjičenog, saslušao je lice lišeno slobode M.I. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo – povreda groba iz čl.411 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika. Zbog obustave rada advokata Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje. Svi pozvani advokati odbili su da u navedenom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata. Zbog nemogućnosti da se, usled obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajući tužilac ODT Nikšić je Osnovnom sudu, sudiji za istragu Nikšić podneo predlog za izricanje mere nadzora – zabrana napuštanja stana protiv M.I. iz Nikšića – saopštio je ranije rukovodilac ODT Nikšić Željko Pejović.

Policija je ranije preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na događaj koji je video-dokumentovan na Trgu slobode u Nikšiću u neposrednoj blizini spomenika Ljuba Čupića i objavljen na društvenim mrežama.

– Identifikovano je lice sa video-snimka M.I. (57) koje skrnavi pomenuti spomenik i upoznat je tužilac. Kvalifikovano je krivično delo povreda groba i M.I. je po nalogu tužioca lišen slobode zabog sumnje da je počinio ovo krivično delo – saopšteno je tada iz Uprave policije.

Region.rs/Dan

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading