Svetozar Marović se žalio zbog zemlje na Jazu!

Alo Redakcija

10:00

Crna Gora 0

Bivši potpredsednik DPS-a Svetozar Marović, koji je osuđen kao šef organizovane krimnalne grupe, izjavio je novu žalbu povodom rešenja državnih organa o prodaji 1.600 kvadrata zemlje na plaži Jaz, kojom je garantovao da će platiti kaznu budvanskoj opštni.

Svetozar Marović se žalio zbog zemlje na Jazu!
Foto: Printscreen

Rešenje je Marović, prema podacima iz katastra, izjavio 3. novembra ove godine.

„Zabilježba žalbe Marović Svetozara, izjavljene protiv rješenja ovog organa br 954-104-U-4102/18 od 29. decembra 2018. godine i odgovora na žalbu Opštine Budva. Sukorišćenje Marović Svetozara u dijelu 507/1013“, navodi se u podacima iz katastra vezano za parcelu čiji je Marović suvlasnik, javlja portal RTCG.

Ranije je Ministarstvo finansija odbilo žalbu Marovića na rešenje o prodaji 1.600 kvadrata zemlje na plaži Jaz, kojom Opština Budva namerava da namiri oko 1,1 milion evra štete. Taj iznos je šef budvanske grupe, i to po sopstvenom priznanju, naneo opštinskoj kasi, kroz nekoliko afera.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na predlog rukovodstva Opštine Budva javni izvršitelj Snežana Pavličić je, prema podacima iz katastra, sredinom 2017.godine donela rešenje za naplatu tačno 1.096.481 eura. Tim rešenjem, blokirana je imovina čiji je Marović suvlasnik kod Jaza.

Osim toga, blokirani su svi bankovni računi i imovina kojom je Marović garantovao da će do kraja 2017.godine isplatiti iznos po osnovu kazne i sporazuma koji je prihvatio Viši sud u Podgorici.

Tim rešenjem o izvršenju obuhvaćene su i dve parcele na Jazu,ukupne veličine oko 1.500 kvadrata, na kojima je nekadašnji potpredsednik DPS-a suvlasnik sa svojim bratom Draganom Marovićem.

 

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading