NOVI SKANDAL NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: Srpske pravoslavne vernike optužila za UBISTVA I PLJAČKE! Ništa im nije sveto (VIDEO)

Alo Redakcija

16:30

Crna Gora 0

Gradska televizija u Podgorici objavila je skandalozan komentar u kom se na najgori mogući način vređaju pravoslavni vjernici koji pripadaju Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i optužuju za pljačke i ubistva

NOVI SKANDAL NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: Srpske pravoslavne vernike optužila za UBISTVA I PLJAČKE! Ništa im nije sveto (VIDEO)
Foto: Printscreen

Uvod subotnjeg dnevnika Gradske TV – Javnog servisa Glavnog grada građani u Crnoj Gori – deli se na društvenim mrežama uz kritikovanje uređivačke politike Javnog servisa Glavnog grada.

Spikerka Dnevnika Mirki Dević na Gradskoj TV, čitajući tekst sa takozvanog „idiota“, targetirala je vernike SPC, odnosno Mitropolije Crnogorsko-primorske kao „saučesnike“ u ubistvu Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, dok je od razbojnika branio novac namenjen penzijama.

Ona je u svom komentaru na najprizemniji način, koji je toliko grub da ne zaslužuje ni da bude objavljen u celosti, poistovetila dvojicu uhapšenih sa svim vernicima SPC u Crnoj Gori i učesnicima litija, te pravoslavne vernike dovela u vezu sa ubistvima, pljačkama, kamatašenjem, ratnim huškanjem…

Politikokolog Feđa Pavlović je za Sputnjik komentarisao na sledeći način prilog na Gradskoj televiziji.

– Iskoristio bih priliku da ukažem na jedan podatak koji bi podgoričkim poreskim obveznicima mogao biti interesantan. Naime, prema Pravilniku o sistematizaciji koji je usvojen 31. maja ove godine, novoosnovana RTV Podgorica ima 68 zaposlenih, čije se zarade, razumije se, isplaćuju iz gradskog budžeta. Poređenja radi u Službi zaštite i spasavanje Glavnog grada zaposleno je ukupno 72 vatrogasaca, uključujući komandira Službe, rukovodioca i dvojicu šefova. Pa nek nam naredni požar na Gorici ugase novinari RTV Podgorica – komentarisao je Pavlović ironično izjavu na Dnevniku Gradske televizije.

Slaven Radunović, funkcioner DF-a je komentarisao da su „ova televizija i njen dnevnik slika i prilika boraca za ‘zavrtanje’ Crne Gore na pravi put“.

– Ovako Darko Šuković, Ivan Vuković i kompanija pravdaju trošenje novca svih građana Podgorice, namenjen pružanju servisnih informacija. Nadam se da će reagovati neke od nevladinih organizacija koje se bave ovakvim primerima fašizma i primitivizma finansiranog javnog servisa. Ne samo reagovati, već isto prijaviti nadležnom organu. Jer, zar ne, to im je posao – istakao je Radunović uvodni tekst subotnjeg Dnevnika Gradske televizije i dodao „naš posao, nas koji se bavimo politikom, jeste da ove relikte 1948. pobrišemo s političke scene i gurnemo u istoriju, sve sa omiljenim im Brozom, Đilasom, Jovom Kapičićem i Veljkom Milatovićem.

Region.rs/informer

 

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading