MORATORIJUM NA NESPORAZUME: Šta je do sada dogovoreno u Podgorici

alexander

20:44

Crna Gora 0

Krivokapić je, precizira se, obavio prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta, kojim je pokrenuta inicijativa za unapređenje rada Vlade

MORATORIJUM NA NESPORAZUME: Šta je do sada dogovoreno u Podgorici
Foto: YoutubePrintscreen

Učesnici razgovora o rekonstrukciji Vlade Crne Gore izrazili su spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla opterećivati funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Kako se navodi, sagovornici su ocenili da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti.

Krivokapić je, precizira se, obavio prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta, kojim je pokrenuta inicijativa za unapređenje rada Vlade, prenosi RTCG.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„U razgovorima je iskazan visok nivo spremnosti i saglasnosti da se bez uslovljavanja, putem razmene mišljenja i konstruktivnog dijaloga, uz poštovanje potpisanog sporazuma tri lidera koalicionih lista od 8. septembra 2020. godine, pronađe najbolji model unapređenja rada Vlade i odnosa između Vlade i parlamentarne većine“, navode u saopštenju.

Svi učesnici razgovora su istakli da bi Vlada, ojačana kontinuiranom jedinstvenom podrškom parlamentarne većine, oročena na puni mandat do 2024. godine, prevashodno imala za cilj vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda, kao i ubrzane reforme na putu ka članstvu u EU.

„U najkraćem roku, Vlada će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine“, zaključuje se u saopštenju.

Tanjug

Autor: alexander

Komentari(0)

Loading