UZALUD TI ESKOBARE Ni raspisivanje lokalnih izbora ne odlaže POPIS!

Alo Redakcija

12:31

Crna Gora 0

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova obaviće se u ovoj godini, uprkos tome što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović najavio održavanje lokalnih izbora u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju 5. decembra.

UZALUD TI ESKOBARE Ni raspisivanje lokalnih izbora ne odlaže POPIS!
Foto: Printscreen

Po oceni analitičara koji dobro poznaju crnogorske političe prilike, to je još jedan neuspeli „gaf“ Đukanovića koji gubi tlo pod nogama i čini sve ne bi li odložio ovu zakonsku obavezu.

U Demokratskom frontu su kategorični da će se popis održati, jer tako zakon nalaže.

Poslanik ovog političkog saveza Jovan Vučurović kaže da očekuje da se ova obaveza završi do kraja godine, bez obzira na to što je Đukanović raspisao izbore u tri crnogorske opštine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Milo je tu nebitan, kao i podvale njegove islužene i promašene politike. Jasna je namera da se pravi problem oko nečega što je država obavezna da sprovede, a problem prave oni koji su poraženi 30. avgusta prošle godine i koji više ne mogu falsifikovanjem popisa i ucenama građana, da čine nacionalni inženjering, diskriminaciju srpskog naroda, ali i da friziraju i neke druge podatke bitine za građane – kaže Vučurović.

On naglašava da strah od popisa koji pokazuju Milo Đukanović i njegova političko kriminalna-organizacija je logičan jer će on pokazati pravu sliku Crne Gore.

– I istina će upravo najviše pogoditi njih koji su godinama pravili lažnu sliku Crne Gore, i ova galama i pokušaj odlaganja popisa je prolongiranje suočavanja sa istinom. Crna Gora nikad neće biti onakva kako su to zamislili oni koji zastupaju ideologiju Sekule Drljevića, već će i popis pokazati da se ona vraća sebi i svojoj tradiciji – kaže Vučurović.

– I uvek treba znati da će ovo biti prvi slobodni popis nakon Drugog svetskog rata.

Na predstojećem popisu nacionalno, versko i jezičko izjašnjavanje građana biće najvažnije, jer se popis ne doživljava kao statističko, već kao političko pitanje. Popis je bio planiran za april, ali nije mogao biti sproveden zbog neusvojenog budžeta i pandemije virusa korona.

Pripadnost

– Nadam se da će u novim okolnostima nacionalno izjašnjavanje biti slobodno, bez pritisaka i, iznad svega, bez straha. Pripadnost naciji je objektivna kategorija, ona nam je data rođenjem. Subjektivna pripadnost je upitna, jer subjektivno nekad možete da se osećate dobro, a nekada loše. Biti Srbin nije hendikep – kaže profesorka LJiljana Vujadinović.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading