Vlada CG oprostila dug od 7,5 miliona evra Plantažama

Alo Redakcija

20:15

Crna Gora 0

Kao razlog za ovu odluku navodi se da će se njome značajno olakšati poslovanje kompanije u budućnosti.

Vlada CG oprostila dug od 7,5 miliona evra Plantažama
foto: Ministarstvo poljoprivrede

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, održan je međuresorski sastanak na kojem je odlučeno da Vlade Crne Gore konvertuje poreski dug kompanije u akcijski kapital i na taj način Plantaže oslobode dela duga koji iznosi oko 7,5 miliona evra. Ovom odlukom Vlada oprašta dugove bivše direktorice Verice Maraš i DPS-a koji su svojom pogubnom politikom doveli firmu na rubu propasti.

Kao razlog za ovu odluku navodi se da će se njome značajno olakšati poslovanje kompanije u budućnosti.

Sastanku su pored ministra Aleksandra Stijovića, državne sekretarke Nikoline Mišnić i sekretara Milivoja Sajičića, prisustvovali direktor poreske uprave Aleksandar Damjanović, predsjednik odbora direktora Plantaža Nebojša Vukasnović, državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Milena Lipovina- Božović i državni sekretar ministarstva finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac.

– Ministar Stijović je takođe naglasio da kroz ovu konkretnu meru država šalje snažan signal da želi da očuva Plantaže i da snažno stoji iza kompanije. Direktor poreske uprave je naglasio da se kroz ovaj model poreske obaveze Plantaža dovode na nulu što kompaniju vraća na bijelu listu dužnika i značajno se olakšava njihov dalji rad- piše u saopštenju.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading