DVA LJUTA PROTIVNIKA U BEKSTVU! Vukotiću i Zviceru BEZBEDNJACI POMAŽU da se kriju! Kriminolog: "Čitava LOGISTIKA je iza njih"

Alo Redakcija

14:40

Crna Gora 0

Bežanje su im omogućile osobe iz bezbedonosnih struktura. Tako su uspeli da umaknu iz Crne Gore. Obojici je javljeno kada je najbolje da pobegnu.

DVA LJUTA PROTIVNIKA U BEKSTVU! Vukotiću i Zviceru BEZBEDNJACI POMAŽU da se kriju! Kriminolog: "Čitava LOGISTIKA je iza njih"
Foto: Printscreen

Jovan Vukotić, vođa „škaljarskog“ klana nedavno je pobegao iz Crne Gore, uprkos tome što je bio na „merama“, dok je njegov protivnik Radoje Zvicer, vođa „kavačkog“ klana, pobegao iz te zemlje još početkom februara. Očigledno je da su obojica imali jake pomagače iz bezbedonosnih struktura, kao i dobro pripremljenu logistiku i sigurne lokacije.

– Bežanje su im omogućile osobe iz bezbedonosnih struktura. Tako su uspeli da umaknu iz Crne Gore. Obojici je javljeno kada je najbolje da pobegnu. Takve osobe, tako visoko rangirani kriminalci uvek unapred imaju spremne sigurne lokacije. To je jedna čitava veza, čitav krimi koji je povezuje više zemalja – kaže za „Blic“ kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Ističe da kriminalci traže utočište u državama koje su daleko od Evrope. Tačnije, da su to destinacije koje imaju blaže zakone i koje nisu toliko angažovane da se bore protiv narko-mafije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– To su u većini slučajeva Južna Amerika i zemlje Južne Afrike, mada, to ne mora da znači, ali većnom su neke od te dvije. Da bi došli dotle oni moraju da imaju jaka „leđa“ i u Albaniji, Španiji, Bosni… Dakle, u svim zemljama preko kojih se ide tako daleko – priča Radovanović.

On ističe da su štekovi u koje su smeštene odbegle vođe u većini slučajeva stanovi, a ne kuće.

– Oni gledaju da to budu što manje upadljivi. Кuće su izdvojene i samim tim više upadaju u oči. Iznajmljeni stanovi su uvijek bolja rešenja jer su tu stopljeni sa okolinom. Naravno, tu borave pod lažnim imenima. Neretko je slučaj da im u tim zemljama, osim narko-kartela, život i skrovište čuvaju i tamošnji predstavnici iz bezbednosnih struktura – priča Dobrivoje.

On ističe da će sada njihova mesta preuzeti nove vođe.

– Sada će na njihova mesta doći nove vođe, naravno iz istih klanova – navodi on.

Radoje Zvicer pobegao je u februaru ove godine neposredno nakon što su uhapšeni njegovi saradnici Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostatak ekipe.

Region.rs/Blic

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading