POSLUŠNIK STRANIH AMBASADA: Krivokapić posle svih prevara nema šta da traži pored patrijarha i mitropolita

Alo Redakcija

17:00

Crna Gora 0

Od čoveka kakvog ga je predstavila koalicija "Za budućnost Crne Gore" nije politički ostalo ništa

POSLUŠNIK STRANIH AMBASADA: Krivokapić posle svih prevara nema šta da traži pored patrijarha i mitropolita
Foto: YoutubePrintscreen

U noći tridesetog avgusta 2020. Zdravko Krivokapić je pošao u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sada je to potpuno jasno, sa ove vremenske distance, sa isključivom namerom da se dokopa funkcije premijera, da prisvoji pobedu samo za sebe, piše glavni i odgovorni urednik TV PRVA i osnivač portala BORBA, Dražen Živković.

Njegov tekst prenosimo u celosti:

Uspeo je Zdravko Krivokapić da prevari sve, i Crkvu i narod, a da potom krene putem prevare svega onoga što su bila očekivanja od istorijske pobede.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zdravko Krivokapić je politički začet u martu 2020. godine, pri jednom „slučajnom“ susretu u Petrovcu. Tada je Miško Perović, kome je u tome trenutku bilo više nego jasno da je režim Mila Đukanovića prošlost, osetio trenutak da infiltrira u vrhu buduće vlasti ličnost po meri „druge familije“, osobu koja će dobiti zadatak da ostvari ono što Đukanović nije uspeo, da protera SPC iz Crne Gore.

Tipovan je Zdravko Krivokapić, čovek bez stava, koji je, nažalost, spreman da uradi sve što mu se isporuči, a što je u duhu decenijske politike Mila Đukanovića.

Misleći da mu podrška koalicije na čijem čelu je prevarno došao nije garant da će biti zaštićen od svih iskušenja, odmah je pošao po stranim ambasadama i postao je u njima, kako pričaju, redovniji od mnogih zaposlenih.

Od čoveka kakvog ga je predstavila koalicija „,Za budućnost Crne Gore“ nije, nažalost, politički ostalo ništa.

Postao je dvesta postotni Crnogorac, Katunjanin koji odlično poznaje i razume prkos i inat „časnih“ Cetinjana koji se suprostavljaju svečanom ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, razume ih reče, jer je i on takav.

Postao je prepoznat kao neko ko menja mišljenje više puta tokom dana, koji vara i narod i Crkvu, jer ni posle godinu dana nema Temeljnog ugovora sa SPC, nema zakona o popisu, poreklu imovine, lustraciji, državljanstvu, prebivalištu…

Nije slučajno Zdravko Krivokapić, u društvu Milojka Spajića i u direktnom telefonskom kontaktu sa Željkom Ivanovićem, boravio u Patrijaršiji tokom Sabora SPC. Imao je Zdravko Krivokapić zadatak da spreči izbor Joanikija za mitropolita, ali im to na sreću nije pošlo.

Dobro su znali u „drugoj familiji“ da je Joanikije Dostojan, da nije čovek koji se boji i koji bi se povukao pod bilo čijom silom ovozemaljskom, da je po rođenju Srbin i da ni po koju cenu nije spreman da trguje sa interesima SPC u Crnoj Gori.

Nije Krivokapić uspeo da spreči izbor Joanikija za mitropolita, pa sada udružen, sa „prvom“ i „drugom“ familijom pokušava da spreče njegovo svečano ustoličenje.

Juče najavi da će ići bez obezbeđenja na Cetinje, a već danas je odustao. Pametnome dosta da zaključi o kakvoj se ličnosti radi.

Zna Zdravko Krivokapić da nema sa čim izaći pred Svetog Petra Cetinjskog, kao ni pred patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, pred verni narod, jer mu tamo nije mesto posle svih izdaja koje je počinio. Kako da se pojavi Patrijarhu Porfiriju na oči kad ga je slagao u Patrijaršiji pred 30 sveštenika.

Verovatno da će Zdravko Krivokapić do nedelje odlučiti da ipak pođe na Cetinje, da bude tamo gde mu je izgleda mesto, preko puta Crinjskog manastira, ispred metalne ograde, u društvu Mila Đukanovića, Miraša Dedejića i ostalih komita i mrzitelja SPC. Jer za ovih godinu dana više puta se sreo sa Milom Đukanovićem nego sa bilo kojim glasačem koji mu je dao glas na izborima prošle godine.

Mesto mu je očigledno tamo gde je pre tridesetak godina bila grupa, po Zdravku „časnih“ Cetinjana, koja je kamenicama gađala Cetinjski manastir, a prokletstvo i sudbina koja ih je potom zadesila svima je poznata.

Većinska Crna Gora će petog septembra biti srcem i molitvom uz svog mitropolita Joanikija, u Cetinjskom manastiru i širom Crne Gore, i proslaviće ustoličenje novog Crnogorsko-promorskog Mitropolita.

A onima drugima jasna poruka: Izdaja, možda je neko voli, a izdajnike svi mrze, što bi rekao Miguel Savedra.

Alo/Borba.me

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading