KAVČANE ODALA 3 SVEDOKA: Šta je sve ispričao osumnjičeni i zaštićeni svedok, BORBA tek sledi!

Alo Redakcija

10:22

Crna Gora 0

Dobro organizovana kriminalna grupa u Sloveniji je djelovala od 2018., a veći dio članova grupe uhapšen je u akciji koju je, u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, slovenačka policija nedavno izvela, na području Ljubljane, Maribora, Кranja i Кopra

KAVČANE ODALA 3 SVEDOKA: Šta je sve ispričao osumnjičeni i zaštićeni svedok, BORBA tek sledi!
Foto: Alo

Istraga koja se vodi protiv ogranka kavačkog klana u Sloveniji donosi nove informacije koje su prema najnovijim saznanjima obezbedila čak tri svedoka.

Tako se prema pisanjima tamošnjih medija napreduje sve više u istrazi a neki od svedoka promenili su i iskaz navodeći da su im „kriminalci iz grupe kojoj su pripradali pretili“.

Podsećamo, ogranak kavačkog klana u toj zemlji je imao je imao 60 članova i zadatak im je bio švercovanje i prodaja droge. Takođe, jedan od poslova odnosio se i na ilegalnu trgovinu oružjem. Nakon što su istražni nadležni organi došli do kriptovanih telefona osumnjičenih nakon hapšenja, došlo se do podataka kako je ova grupa organizovana i vršila svoje aktivnosti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dobro organizovana kriminalna grupa u Sloveniji je delovala od 2018., a veći deo članova grupe uhapšen je u akciji koju je, u saradnji sa stranim bezbednosnim službama, slovenačka policija nedavno izvela, na području Ljubljane, Maribora, Кranja i Кopra.

Obavljene su čak 23 kućna pretresa. Nadležni imaju podatke da je droga iz Južne Amerike, preko Portugala i Barselona, stizala u Кopar, a procenjuje se da je prokrijumčarena količina od oko 800 kilograma.

Promena iskaza

Mladi Slovenac iz Primorske, koji je pomogao policiji da razbije slovenački ogranak crnogorskog kavačkog klana, u svom iskazu pred istražnim sudijom promenio je priznanje, pišu tamošnji mediji.

Osumnjičeni i zaštićeni svedok

Primorec, koji je u junu podnio krivičnu prijavu protiv policije zbog nasilja, sada tvrdi da su se „ljudi u plavom korektno ponašali prema njemu“

-Niko me nije prisiljavao na saradnju sa policijom, psihički ili fizički zlostavljao, to je bila moja odluka o saradnji. Policija ima korektan odnos prema meni sve vreme-javlja list Večer.

Još u junu, Primorec je tvrdio da su istražitelji Nacionalne istražne kancelarije prisilili saradnju uz pretnje, ali i fizičko nasilje.

Međutim, on sada tvrdi da su mu pripadnici zločinačkog podzemlja pretili smrću zbog saradnje sa NPU -om u maju ove godine, pa je odlučio da motiv svojih radnji pokuša pretvoriti u policijsko nasilje.

Nije poznato zašto se predomislio i dao drugu priču pred istražnim sudijom.

Pomenuti Primorec ima status i osumnjičenog i zaštićenog svedoka u istrazi o slovenačkoj grupi kavačkog klana.

Već tri svedoka saradnika

Osim pomenutog Primorca, sa policijom sarađuju još dve osobe.

-Drugi svedok je Кlemen Кladivc, koji je u pritvoru od 2019. zbog sumnje da je kidnapovao.  Za trećeg kaže se da je rođak žene prvog svedoka saradnika. Sva trojica dobili su status zaštićenih svedoka sa rodbinom, jer se policija plaši osvete kavačkog klana.

Pre nekoliko meseci smo objavili da je Radoje Zvicer, koji bi trebalo da vodi kavački klan, najavio nagradu od pola miliona evra za glavu saradnika iz Slovenije -piše slovenački mediji.

Alo

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading