Republika Srpska

10:00

21 oktobra, 2021

DODIK: Legitimna je akcija Republike Srpske da vrati svoje nadležnosti! (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbednost na bilo koji način, jer su one motivisane isključivo primenom Ustava BiH.

Foto: Printscreen

– Sukoba nema i neće ih biti – poručio je Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je rekao da su te akcije legitimne, kao i da nema ništa sporno u usvajanju Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.Podsetio je da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

On je rekao da će do polovine iduće sedmice Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti.

– Legitimna je akcija Republike Srpske da vrati svoje nadležnosti. Do 28. imaćemo pripremljenu dokumentaciju i zakazati sjednicu NSRS – istakao je Dodik.

On je naveo da je VSTS danas, bez ijednog srpskog glasa, smenio glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić.

– Smenili su glavnog tužioca sa šest glasova Bošnjaka i sve je urađeno po naredbi SDA. Oni „drže“ i OBA i to im je pakleni plan da BiH ustroje po svojim željama. Svako kome je stalo do dejtonske BiH mora ovo da primeti – rekao je Dodik i dodao da predstavnici Bošnjaka nisu spremni na dogovor.

Govoreći o pozivu Kristijana Šmita poslanicima da ne glasaju za Zakon o lekovima, Dodik je ponovio da BiH nema visokog predstavnika sve dok ga ne imenuje Savet bezbednosti UN.

Dodao je da su Šmitovi dopisi isto što i dopisi običnog građanina. Lažno predstavaljanje je, kako je istakao, dokaz neozbiljnosti i uzurpacije.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.