Crna Gora

07:21

22 oktobra, 2021

Dritan na saslušanju?

Kontrolno saslušanje je inicirao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević

Foto: YoutubePrintscreen

Odbor za bezbednost i odbranu razmatraće danas inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru.

Predloženo je saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB-a Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Kontrolno saslušanje je inicirao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević.

On je upozorio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori dodatno pogoršana i da može eskalirati sa nesagledivim posledicama.

Knežević je kazao da postoje osnovane sumnje da je deo bezbednosnog struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

Prema rečima Kneževića, sve to nije bilo moguće bez povezanosti ANB-a, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.

On je kazao da se ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obavešteni da im se sprema hapšenje.

“Ni zašto su neku tužioci kasnili sa žalbama o ukidanju pritvora i koji su pisali optužne predloge koji su zvučali kao da je neko ukrao paklo cigareta, ako su imali dokaze da su ti ljudi involvirani u kriminalne aktivnosti”, dodao je Knežević.

On je rekao da je posledica toga afera prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

 

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.