BiH

19:00

10 oktobra, 2021

HOROR U SARAJEVU: Organizovali borbe pasa, intervenisala policija

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o ovom sramotnom događaju, prenosi Srpskainfo.

foto: Shutterstock ilustracija

Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema saznanjima Kliksa, događaj je organizovan na poprilično zabačenom mestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu, a navodno je reč o psima rase kangal.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o ovom sramotnom događaju, prenosi Srpskainfo.

Po saznanju za ovaj događaj, reagovala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Nezvanično, neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela “mučenje i ubijanje životinja”, propisanog krivičnim zakonom FBiH.

– Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog dela – potvrđeno je u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.