BJELOVAR: 27-godišnjak urinirao po zgradi HDZ-a

Alo Redakcija

21:01

Hrvatska 0

Bjelovarska policija najavila je podizanje optužnice Opštinskom sudu protiv 27-godišnjaka, koji je objavio snimak mokrenja po zgradi HDZ-a. On se tereti za kršenje Zakona o zabrani diskriminacije.

BJELOVAR: 27-godišnjak urinirao po zgradi HDZ-a
Foto:Printscreen

Nakon objavljivanja snimka mokrenja po zgradi HDZ-a u Bjelovaru i pisanja raznih komentara putem društvenih mreža koji su javno objavljeni na portalima, bjelovarska policija sprovela je kriminalističko istraživanje i pronašla počinioca.

„Utvrđeno je da je 27-godišnjak sa područja Bjelovara, kao korisnik profila koji je pod pseudonimom registrovao na društvenoj mreži, 15. novembra ove godine, sa namjerom da izazove strah i stvori neprijateljski, ponižavajući i uvredljivo okruženje zasnovano na razlikama u političkim mišljenjima, objavljene video snimke javno dostupnih profila nacionalnih i lokalnih novinskih agencija kako mokri po fasadi zgrade u kojoj se nalazi poslovni prostor političke stranke u Bjelovaru, kao i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare, čime narušavajući dostojanstvo građana različitih političkih uverenja, čime je počinio prekršaj iz člana 25. Zakona o zabrani diskriminacije“, navodi se u saopštenju policije.

Protiv 27-godišnjaka se podnosi optužni predlog nadležnom Odelenju za prekršaje Opštinskog suda u Bjelovaru.

Region.rs/Dnevnik.hr

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading