BANKARSKI PAKAO STARICE IZ ZAGREBA: Izgubila 35.000 evra!

14:55

Hrvatska 0

Dve žene osumnjičila je zagrebačka policija da su za više od 270.000 kuna (oko 35.000 evra) prevarile 76-godišnjakinju koju su nagovorile da podigne novac u banci i preda im ga, uverivši je u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći da ga prebaci u drugu banku.

BANKARSKI PAKAO STARICE IZ ZAGREBA: Izgubila 35.000 evra!
Alo/V.Đ

Policija je utvrdila da je osumnjičena 31-godišnjakinja u dogovoru sa 39-godišnjakinjom pre dve nedelje nazvala 76-godišnju ženu na fiksni telefon, lažno se predstavljajući kao zaposlena banke. U razgovoru je oštećenu uveravala da će joj novac u banci propasti i da bi ga bilo najbolje prebaciti u drugu banku.

Starica je otišla u banku i podigla novac

Lažna bankarka bila je uporna pa je u još nekoliko navrata nazvala 76-godišnjakinju, nagovarajući je da podigne novac, na šta je žrtva prevare konačno i pristala, pokazala je policijska istraga.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prevarena žena potom je otišla u banku na području zagrebačke opštine Centar, gde je podigla 36.270 evra i kasnije novac kod svog mesta stanovanja na Trešnjevci predala osumnjičenoj lažnoj bankarki, koju je u automobilu za to vreme čekala saučesnica osumnjičene, 39-godišnjakinja.

Obe su potom pobegle sa ukradenim novcem. Osumnjičene je policija uhvatila, a nakon kriminalističkog istraživanja predate su pritvorskom nadzorniku uz poseban izveštaj državnom tužilaštvu.

 

 

Izvor: Index.hr

Komentari(0)

Loading