U HRVATSKOJ OD DANAS NOVE MERE! Dodatno ograničili OKUPLJANJA - najavljena i kontrola ugostiteljskih objekata

08:25

Hrvatska 0

Uvedena je obaveza poslodavaca da organizuju rad od kuće kad god je to moguće

U HRVATSKOJ OD DANAS NOVE MERE! Dodatno ograničili OKUPLJANJA - najavljena i kontrola ugostiteljskih objekata
Printscreen/Youtube

U Hrvatskoj danas, zbog porasta borja zaraženih korona virusom, na snagu stupaju nove protivepidemijske mere kojima se dodatno ograničavaju okupljanja, a najavljena je i intenzivnija kontrola ugostiteljskih objekata.

Prema odluci Nacionalnog štaba civilne zaštite, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (do sada je bilo 100), a okupljanja sa kovid potvrdama i uz saglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba, prenosi Hina.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja sa više od 25 osoba (do sada 50), a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nove mere su uvedene i za privatna okupljanja, pa je tako na njima moguće prisustvo 20 osoba (do sada 30), a od toga su izuzeta okupljanja gde svi imaju kovid potvrde i u tom slučaju na privatnom okupljanju moći će da bude prisutno 50 osoba.

Nema promene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolisati ograničenja broja gostiju, održavanje fizickog razmaka od 1,5 metara i korišćenje maski dok se ne sedi za stolom, kao i provetravanje i cišćenje prostorija.

Od danas je ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će tako u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Građani obavezno moraju koristiti maske na verskim obredima i umetničkim programima, u bioskopima i na izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela, bez obzira na posedovanje kovid potvrde.

Uvedena je obaveza poslodavaca da organizuju rad od kuće kad god je to moguće.

Komentari(0)

Loading