FILMSKA PLJAČKA U ZAGREBU: Žena ostala bez miliona

17:22

Hrvatska 0

Penzionerka iz Zagreba (76) ostala je bez tri miliona kuna nakon što su je u njenom stanu opljačkala dvojica lažnih policajaca.

FILMSKA PLJAČKA U ZAGREBU: Žena ostala bez miliona
Shutterstock

Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca starih 27 i 29 godina i prijavila ih za razbojništvo, dok se za trećim lopovom intenzivno traga, prenose hrvatski mediji.

- Sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, 13. januara oko 11 sati ličnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao da čeka u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakinje kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan, navedeno je iz policije.

Dvojica osumnjičenih su obmanuli nju i njenu ćerku lažnim prikazivanjem činjenica i zatražili su od penzionerke da im pokaže gde drži novac koji su došli da "provere" da nije falsifikovan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada im je žena pokazala novac, za sada nepoznati osumnjičeni nasrnuo je na nju i pretio joj. Potom je uzeo veći deo novca i zajedno sa 29-godišnjakom napustio zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobegli.

Prestravljena žena odmah je obavestila policiju koja je vrlo brzo ušla u trag dvojici lažnih policajaca. Kako su pljačkaši saznali da žena ima malo bogatstvo u kući - koje je stekla jer ne nedavno prodala zemljište u Dalmaciji - nije poznato, kao ni da li je 3 miliona ukradenih kuna pronađeno.

Izvor: Kurir.rs

Komentari(0)

Loading