DA SE BORIM ZA CIRKUS OD DRŽAVE? Urnebesna anketa u Hrvatskoj

19:00

Hrvatska 0

Zbog aktuelnih rastućih napetosti između Ukrajine i Rusije, jedan korisnik Redita iz Hrvatske je pitao svoje sugrađane da li bi "ostali da krvave za ovu vuko*ebinu" ili bi uzeli kartu "za neku pećinu u Šladmingu (Austriji)".

DA SE BORIM ZA CIRKUS OD DRŽAVE? Urnebesna anketa u Hrvatskoj
Shutterstock

On je svoj izbor formulisao u jednoj rečenici: "Realno, ko bi krvario za ovaj cirkus od države koji trenutno imamo?", što je podstaklo i ostale da se uključe u raspravu.

"Otišao bih u vojsku i jedno veče dok pijem i igram karte sa društvom, pucao bih sebi u stopalo. Otišao bih u penziju u dvadesetima i ostatak života ne bih ništa radio. Svima bih pričao da sam ranjen na ratištu. Kasnije bih tražio stan od države", komentarisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao planom za koji ne treba čak ni metak u nozi.

"Ja trpim slepo crevo već neko vreme i čekam pravi trenutak. Može se reći da je to moj metak u stopalu. Za dvadesetak godina bi mogli na čvarke da se prisetimo ratnih dana.", našalio se drugi komentator.

Pojedini vide rešenje u braniteljima.

"Ma ja sam siguran da bi se ovih pola miliona već postojećih branitelja odmah javilo u službu, tako da nema potrebe da idem još i ja. Ipak će neko morati da zarađuje za sve te silne penzije", kaže.

Oni koji su ozbiljnije odgovarali, uglavnom su saglasni kako ne bi išli u rat.

"Ne postoji ta država ni ideologija za koju bih bio spreman da idem u rat. Da se kojim slučajem dogodi da do rata dođe, ja bih bio dezerter i time bih se hvalio okolo. Da idem da ginem za ambicije nekog starog prdonje? Ne, hvala", piše jedan korisnik Redita.

"Iskreno ne znam šta bih ti odgovorio. Moji su učestvovali u Domovinskim ratu, a više su doživeli nepravde u Hrvatskoj nego u Jugoslaviji", kaže drugi.

"Da su svi tako razmišljali '90-ih..."

"Ja to gledam ovako - tu sam kuću gradio, imam porodicu i prijatelje, živim ceo svoj život ovde pa koliko god teško bilo, ostaću to da branim. Ako bude veći rat, ionako nemaš gde da pobegneš, pre ili kasnije će rat doći do tebe, a kao stranac u nekoj drugoj državi mislim da se neću bolje provesti.

Ovde barem imam razlog koji me drži i čvrsto čuva na zemlji. Mrzim kad mi ljudi pričaju kako je ovo vukoje*ina, a živiš tu i radiš; pa idi preko, čoveče, danas je barem to lako, što ke*aš po zemlji u kojoj živiš i radiš? Da ti nije dobro, otišao bi trbuhom za kruhom.

Nisam član nikakve partije ili zločinačke organizacije i zato je sve što radim teže. Boli me kad mlađa ekipa priča kako je to sve za ku**c. Jeste, ali budi čovek pre svega, nisi Pale sam na svetu, pomaži drugima, ne beži od posla i suočavaj se sa problemima", zaključuje.

Izvor: B92/NET.HR

Komentari(0)

Loading