ZVERSTVO U BJELOVARU: Tukli ga zbog ikona, preti im 8 godina robije!

20:00

Hrvatska 0

Dvojica muškaraca optužena su za nanošenje teških telesnih povreda poznanika srpske nacionalnosti počinjenu iz mržnje u Bjelovaru, zbog čega im preti do osam godina zatvora.

ZVERSTVO U BJELOVARU: Tukli ga zbog ikona, preti im 8 godina robije!
Shutterstock

Opštinsko državno tužilaštvo u Bjelovaru protiv njih je ovih dana podiglo optužnicu. Reč je o muškarcima starosti 38 i 42 godine s bjelovarskog područja.

Oni se terete da su u noći između 11. i 12. novembar u stanu žrtve u Bjelovaru brutalno pretukli čoveka, do te mere da je završio u bolnici. Povod? Kako doznaje Danica, videli su pravoslavne ikone na njegovom regalu.

“Tereti se da su u stanu oštećenog, nakon što su na regalu videli određene verske ikone, zbog netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti, počinili navedeno kazneno delo".

"Okrivljeni 38-godišnjak se tereti da je u više navrata rukama i nogama udario oštećenog po glavi i telu nazivajući ga pogrdnim nazivom, dok ga je 42-godišnjak u više navrata nogom udario u rame. Čovek je zadobio teške telesne povrede”, otkrivaju u bjelovarskom državnom tužilaštvu.

Komentari(0)

Loading