ČAŠĆAVAO SUPRUGU POZAMAŠNIM IZNOSIMA: Kako je bankar iz Hrvatske ukrao pola miliona eura

19:00

Hrvatska 0

U istrazi je utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio šest krivičnih dela zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju i šest krivičnih dela krivotvorenja službene ili poslovne isprave

ČAŠĆAVAO SUPRUGU POZAMAŠNIM IZNOSIMA: Kako je bankar iz Hrvatske ukrao pola miliona eura
Printscreen/Youtube

Zagrebačka policija je završila kriminalnu istragu protiv 39-godišnjeg ličnog bankara, osumnjičenog za zlupotrebe od oko 3,9 milona kuna (oko 0,5 miliona evra) i protiv njega podnela poseban izveštaj Županijskom državnom tužilaštvu.

U istrazi je utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio šest krivičnih dela zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju i šest krivičnih dela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sva krivična dela je počinio na štetu poslovne banke, tako što je kao njen zaposleni u poslovnici u Zagrebu, na Trgu lvana Kukuljevića, od kraja oktobra 2019. do sredine februara 2020, u svojstvu ličnog bankara obavljao neautorizovane transakcije bez znanja i pristanka klijenata, koje je uplaćivao na svoj račun i na račun svoje supruge, saopštila je zagrebačka policija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Istragom je, između ostalog, utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio i krivično delo krivotvorenja službene ili poslovne isprave i jedno krivično delo prevare tako što je, kao lični bankar, klijentu od 2013. do 2019. obećao da će obavljati uplate na njegov već otvoreni dobrovoljni penzioni fond i na taj način u više navrata od klijenta dobio ukupno 255.000 kuna.

Taj iznos nije uplatio već ga je zadržao za sebe, preneo je portal Index.hr.

Na zahtev klijenta da mu predoči ukupno stanje njegovog penzionog fonda, lažnim prikazivanjem činjenica 39-godišnjak mu je dostavio krivotvorenu potvrdu o stanju iznosa fonda.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi 3.916.175 kuna (0,5 miliona evra).

Izvor: Telegraf.rs

Komentari(0)

Loading