FILMSKO HAPŠENJE U HRVATSKOJ: Pala grupa povezana sa Šarićem, ovo im je vođa

18:00

Hrvatska 0

Prema pisanju medija, desetočlano udruženje je vodio Petar Ćosić zvani Šarac koji je 2011. godine uhašpen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i tada je osuđen na četiri godine

FILMSKO HAPŠENJE U HRVATSKOJ: Pala grupa povezana sa Šarićem, ovo im je vođa
Printscreen/Youtube

Uskok je pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana koje se sumnjiče za šverc više stotina kilograma kokaina, preprodaju oružja i krijumčarenje stranaca, a prvoosumnjičenog Petra Ćosića (51) i za ubistvo M. M (47) koji je sarađivao sa  Darkom Šarićem.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete osumnjičenih, izvestilo da je pokrenulo istragu protiv dve grupe krijumčara na osnovu dokaza koji su pribavljeni tokom međunarodne saradnje više država  i Eurojustom i Europolom.

Uskok je saopštio da se prva grupa krijumčara sastojala od deset članova starosti između 36 i 63 godine, dok su drugu grupu činila četiri člana u dobi između 29 i 41 godine starosti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema pisanju medija, desetočlano udruženje je vodio Petar Ćosić zvan Šarac koji je 2011. godine uhašpen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i tada je osuđen na četiri godine.

Ćosić je, prema sumnjama Uskoka, od bnovembra 2019. do 12. aprila 2022. godine, povezao ostale osumnjičene i više drugih osoba u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru zbog šverca kokaina.

Tužilaštvo je preciziralo da je Ćosić nabavljao kokain, nadzirao njegov transport i iskrcavanje, odobravao njegovu prodaju i cenu prodaje, kao i način isplate, a organizovao je i izvlačenje kokaina iz kontejnera dopremljenih u Hrvatsku, dok su ostali članovi finansirali kokain, nadzirali transport, isplaćivali radnike i preuzimali drogu u Luci Ploče koju su potom rasparčavali.

 

 

 

Izvor: Telegraf.rs

Komentari(0)

Loading