MATEJEV OTAC: Očekivali smo srećniju informaciju

19:30

Hrvatska 0

Otac Mateja Periša, Nenad Periš izjavio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno telo mladića.

MATEJEV OTAC: Očekivali smo srećniju informaciju
Foto: Printscreen

On je za hrvatske medije rekao da se još mora uporediti DNK.

"Ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš.

Kako su mu policajci neslužbeno rekli, velika je verovatnoća da je reč o Mateju. Telo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako saznaju mediji, garderoba načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu uoči novogodišnje noći. U potragu za njim su se odmah uključile sve raspoložive jedinice MUP-a.

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27) poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Mediji su ranije naveli da se veruje da je telefon bio u Matejevom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno, gde je verovatno njegovo telo.

"Šetali smo palubom broda i telo je plutalo nizvodno Dunavom ka pontonima. Prvo smo pozvali rečnu policiju, pa onda beogradsku policiju", rekao je kapetan broda Miloš Zelenović koji je učio telo i dodao da je u pitanju osoba koja je na sebi imala farmerke i jednu belu patiku.

Telo je, kaže, izgledalo tako kao da je dugo u vodi.

Prema njegovim rečima, telo je došlo iz pravca Save, a danas je bio jak vetar što je možda razlog da se negde otkačilo. Kako prenose beogradski mediji, pronađeni muškarac nosi majicu sa istim natpisom koju je nosio Matej Periš u noći kada je nestao.

Izvor: B92

Komentari(0)

Loading