HOROR U KAŠTELU! Muškarac želeo da se ubije, pa zaklao MAJKU

10:00

Hrvatska 0

Pedesetosmogodišnjak koji je u Kaštel Sućurcu na adresi Prilaz Blatu 10 ubio 83-godišnju majku, zapravo je hteo da ubije sebe.

HOROR U KAŠTELU! Muškarac želeo da se ubije, pa zaklao MAJKU
Printscreen

Kada je majka videla da je sin uzeo nož u ruke i da želi da presudi sebi, pokušala je da ga odvrati od tog suludog čina, ali je i sama zadobila kobni ubod nožem u vrat kada mu se približila na minimalnu udaljenost.

Iako uviđaj još službeno nije završen i o tome će se državno tužilaštvo oglasiti najverovatnije sutra, to je nažalost povod i uzrok ove tragedije koja je sablaznula Kaštel. Policija je u njihovoj porodičnoj kući intervenisala pre više od deset godina kada je u večernjim satima njen sin kojeg je sada pokušala da spasi nožem nasrnuo na svoju majku koju je sada i ubio. Nesrećna žena je tada zadobila rane po leđima i rukama te je prevezena u bolnicu.

Šta se događalo posle toga, odnosno zašto se ništa nije događalo da se promene neke životne okolnosti suživota i zašto je sin i dalje bio sa majkom, odgovoriće stručne službe a posebno će biti interesantno saznati kako su se lekari brinuli o njegovom mentalnom zdravlju sve ove godine nakon tog događaja.

Policija je o ovoj nesreći dobila dojavu oko 11 sati, a potom je u kući nađeno telo mrtve žene. Njen sin je uhapšen i odvezen u KBC Split na Odeljenje psihijatrije.

Na Odeljenju psihijatrije će ga pregledati dežurni doktor nakon čega će se odlučiti o daljem postupanju. Zbog svih navedenih okolnosti će se tokom postupka napraviti nalaz i mišljenje po stalnom sudskom veštaku psihijatru.

Ako se pokaže da je osoba neuračunjiva u trenutku kad je učinio krivično delo ne ide u zatvor nego na lečenje u odgovarajuću ustanovu koje po proceni i suda i stručnih službi može trajati godinama.

 

 

Izvor: dalmacija

Komentari(0)

Loading