ŽESTOK SUKOB NAVIJAČA HAJDUKA I POLICIJE: Osvanuo i snimak (VIDEO)

12:15

Hrvatska 0

Na autoputu između Zagreba i Karlovca tokom noći je došlo do velikih nereda i masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije.

ŽESTOK SUKOB NAVIJAČA HAJDUKA I POLICIJE: Osvanuo i snimak (VIDEO)
Printscreen

Dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja, izveštavaju danas hrvatski mediji.

U sukobima je učestvovalo više stotina ljudi, a kako je policija saopštila, dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrebili. U neredima je desetak policajaca povređeno, prenosi portal Index.hr.

Kako je saopštila policija, tokom organizovanog praćenja oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima koji su se vraćali s utakmice u Zagrebu sa Dinamom, navijači su samoinicijativno stali na autoputu A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoputa u pravcu Karlovca.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo i gađalo predmetima policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvestila je zagrebačka policija.

Pripadnici policije su uzvratili i primenili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu, navodi Index.hr.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.

Na društvenim mrežama se pojavio i kratak snimak na kom se može videti kako jedan pripadnik interventne policije nasilno gura, a potom i udara pendrekom s leđa jednog navijača Hajduka.

 

 

 

 

Izvor: INDEX

Komentari(0)

Loading