RAZBOJNIK SA ŠPRICEM: Ovakve pljačke Zagreb nije video

17:00

Hrvatska 0

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je u periodu od 13. do 25. maja opljačkao četiri poslovnice pošte. Radnicima je verbalno pretio, a jednom je pripretio i medicinskom špricem. Osim u pošti, razbojništva je počinio u apotekama i pekarama.

RAZBOJNIK SA ŠPRICEM:  Ovakve pljačke Zagreb nije video
Shutterstock

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su istragu protiv 37-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio deset krivičnih dela razbojništva i dva dela razbojništva u pokušaju. Tokom dve pljačke imao je i saučesnika.

Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je od 13. do 25. maja u popodnevnim časovima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poslovnicama pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca i na Savskoj ulici.

Navodno su osumnjičeni i njegov saučesnik zajedno, 31. marta u popodnevnim časovima, došli do pekare u Vukotinovićevoj ulici, ušli unutra gde su fizički napali radnicu i pokušali da uzmu novac. Nakon dve nedelje, 13. aprila, došli su zajedno u istu pekaru, pa su ovaj put preteći nožem radnici uzeli novac.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tu nije bio kraj nedoličnom ponašanju. Navodno je osumnjičeni istog dana došao u pekaru u Drenovačkoj ulici, gde je preteći medicinskim špricem pokušao da otuđiti novac, piše Index.

Takođe, sumnja se da je od 20. do 24. maja preteći medicinskim špricem počinio razbojništva u dve apoteke kako bi se domogao novca.

Ukupna materijalna šteta iznosi 37.000 kuna (oko 4.900 evra).

Nakon završene istrage, osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku i čeka saslušanje u Tužilaštvu.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading