POJAČANJE U EVROPSKOJ KOMISIJI: "čelična ledi" ide kod Ursule! Drmala i strankom i Vladom!

18:00

Hrvatska 0

Jedna od najbližih saradnica premijera Andreja Plenkovića, zamenica šefa kabineta premijera, ali i njegova šefica u kancelariji predsednika HDZ-a Tena Mišetić, razešena je svih dužnosti koje je obavljala na zatvorenom delu današnje sjednice Vlade.

POJAČANJE U EVROPSKOJ KOMISIJI: "čelična ledi" ide kod Ursule! Drmala i strankom i Vladom!
youtube printscreen

Sadašnja zamenica šefa kabineta premijera razrešena je svih dužnosti na lični zahtev jer odlazi na novo radno mesto u Evropsku komisiju, prenosi N1.

Tamo će raditi u kancelariji šefice EK Ursule fon der Lajen. Osim što je do sada bio zamenica šefa kabineta premijera, Mišetić je vodila i Službu za javne politike i podršku premijeru.

Podsetimo, Tena Mišetić je bila povezana sa aferom Vetroelektrana, odnosno sa njom je povezala i sama Josipa Rimac u tajno snimljenom razgovoru sa Ružicom Njavro iz Ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pišući o tom skandali portal Dnevno.hr je 2021. godine naveo da je Mišetić je uz svojeg iskusnijeg kolegu, desna ruka premijera Plenkovića, a bez njenog odobrenja nije moguće doći do šefa Vlade. Osim toga, oni su ti koji imaju uvid u sve premijerove tajne, ali i Plenkovićeve tajne poslove. Mišetić je s ovom neugodnom aferom povezala sama Rimac i to kroz tajno snimljeni razgovor s Ružicom Njavro iz Ministarstva poljoprivrede. ”Ružica je kontaktirala Tenu da se Uredba u javno savjetovanje pusti sa svim nedostatcima”, govori Rimac na snimci koju je u javni prostor pustio Telegram.

Tema razgovora zapravo je uredba o zakupu šumskog zemljišta koju su Rimac i njena koleginica Njavro kanile izmijeniti kako bi pogodovale Josipu Ravliću i Anti Sladiću, preduzetnicima koji se bave stočarstvom, a koji su zagovarali izmene uredbi, s ciljem da se smanji broj grla stoke neophodan za dobijanje državnog zemljišta, a tu je jasno i neizostavan porast podsticaja. Šta je Tena Mišetić nakon tog poziva učinila i kako se priča rasplela tek se treba utvrditi, posao je Dnevno .hr ali indikativno je to da zamenicu šefa premijera kontaktira da donose odluku o tome ide li neka uredba, pravilnik ili zakon u proceduru. Nejasno je od kuda joj tolika moć da se preko nje takvo što može progurati.

Od kuda crpi moć formalno baš i nije poznato, no zato se zna da je ova mlada dama kći Ivana Mišetića i Ariane Bazale Mišetić. Njen otac radio je do 1991. godine u slovenskoj aviokompaniji Adria Airways. Ali, od tamo prolazi u Croatia Airlines, od kuda dolazi sve do Pantovčaka, nakon što ga Tuđman imenuje šefom protokola sa statusom ambasadora u njegovom uredu. U CA se pak vraća 1997. godine, te ovu nacionalnu aviokompaniju vodi bez zapaženih uspeha sve do 2010. godine, kada se skrasio u Atlantic grupi Emila Tedeskija.

Tenina majka Ariana Bazala Mišetić prava je poslovna žena. Od početka devedesetih pa sve do 2005. godine, karijeru je gradila u odnosima s javnošću Hrvatskog telekoma, gde je fingirala za jednu od vodećih osoba. Iduća stanica bila je Tisak, u kojem postaje šefica Ureda uprave. Nakon toga kratko je radila na HTV-u, a zatim se ponovno vraća na početak, odnosno u Hrvatski telekom.

Sama Tena na svet dolazi 1988. godine u gradu pod Marjanom. Školovala se na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i menadžment. Reč je o privatnom fakultetu, na kojem je dodatno izbrusila znanje stranih jezika, pa danas govori četiri strana jezika. Poliglotkinja Tena, prvu sqradnju s Plenkovićem realizira kao njegova asistentkinja u Briselu, gde je on bio poslanik u Europskom parlamentu. u Bruxelles je Mišetić stigla 2014. godine i to kao stažistica, no, već naredne godine postaje Plenkovićeva asistentkinja, a ovaj je ne zaboravlja nakon što postaje premijer pa je prvo instalira na mesto Božinovićeve zamenice (on je u to doba bio šef Plenkovićeva kabineta). Kako ta Vlada s Mostom nije dugo zaživela, Plenković ulazi u koaliciju s HNS-om, Božinović od Orepića preuzima ministarstvo policije, a Tena ostaje zamenica šefa kabineta.

“Tena Mišetić, strah i trepet hrvatske Vlade, nosi kratke haljinice, ali traži maksimalnu poslušnost. Osoba koja je u HDZ zadužena da zastupa hrvatske građane na sastancima s kancelarkom Angelom Merkel, ali Tena i svojim bičem postrojava ministre, naređuje u ime državnog vrha i srozava ugled hrvatskih institucija svojim mazohističkim izlivima raspoloženja, uvodi strahovladu u ime Premijera, pod uticajem njenih čari. Na svim sastancima prisutna je neizostavna Tena Mišetić, kad god dođu ili se pojave u Vladu”, pisao je svojebremeno na svojim blogovima Ivica Todorić u jeku afere Borg, vulgarno prozivajući Plenkovićevu savetnicu.

Ipak, i u svojim iskazima Uskoku bivša ministarka Dalić potvrdila je kako je Mišetić učestvovala na sastancima oko Agrokora. Mišetić je svojim atraktivnim izgledom posljednji puta plenila pažnju na skupu evropskih Narodnjaka u Ciboni, a osim toga, ova mlada dama koju nazivaju čeličnom lady Vlade trebala bi biti i jedna od HDZ-ovih uzdanica na nadolazećim izborima, pošto bi se i njeno ime moglo ukazati na stranačkim listama, pisao je tada Dnevno.hr.

Izvor: Index.hr

Komentari(0)

Loading