STOP ZA NARODNJAKE: Ovaj hrvatski grad je zabranio narodnu muziku

15:11

Hrvatska 0

Gradske vlasti Đurđevca donele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja narodnjačke muzike, "cajki", u ugostiteljskim objektima i na terasama.

STOP ZA NARODNJAKE: Ovaj hrvatski grad je zabranio narodnu muziku
Printscreen/Youtube

Odluka stupa na snagu sledećeg vikenda u centru grada, dakle važi od petka do nedelje, za vreme održavanja poznate turističke manifestacije "Picokijada" u Đurđevcu, piše Danica.hr.

"Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vrijeme trajanja 'Picokijade', da je grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada", piše u saopštenju.

Od 24. juna do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0 do 24 sata. Radno vreme se odnosi i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu Sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primerena tradicionalna i zabavna muzika, piše u odluci gradskih vlasti.

Ipak, nije poznato ko će kontrolisati izvođenje primerene muzike i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga neće pridržavati.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading