Hrvati opet prisvajaju Teslu, ali kako će sakriti OVE NJEGOVE REČI!

19:30

Hrvatska 0

Hrvatski evroposlanici, na čelu sa Željanom Zovko (EPP), najavio je tribinu u Evropskom parlamentu o Nikoli Tesli, kao “istaknutom hrvatskom naučniku”.

Hrvati opet prisvajaju Teslu, ali kako će sakriti OVE NJEGOVE REČI!
Printscreen

Kako "Novosti" saznaju država Srbija spremiće odgovor na ovu provokaciju Hrvatske i ponovno svojatanje Nikole Tesle.

TESLA ISTICAO DA JE SRBIN

Aleksandra Ninković Tašić, predsednica društva „Mihajlo Pupin”, gostujući u programu Radio Beograd 2 prvi put je pročitala pismo Nikole Tesle upućeno prijatelju Amerikancu u kojem poznati naučnik jasno ističe svoju nacionalnu pripadnost, navodi Tanjug.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Ja sam Srbin, nema veze gde sam rođen. Po majci sam Srbin”, napisao je Tesla.

„Originalno pismo koje sam sa pečatom i potpisom dobila pre nekoliko dana iz Amerike brani Nikolu Teslu njegovim rečima od zloupotreba kojima je bio izložen sve ove godine”, rekla je Aleksandra Ninković Tašić u emisiji „Klub 2”.

Ona je podsetila i na pismo našeg velikog naučnika iz fonda Kongresne biblioteke SAD, koje je ranije već objavljeno, a u kojem Tesla kaže da „Ne postoji narod koji je stradao vise od srpskog naroda”.

„Zbog toga što smo toliko stradali postali smo narod pesnika i mislilaca. Znate li šta je rekao veliki pesnik Gete o srpskim narodnim pesmama. A sta mislite da bi rekao da je bio Srbin”, pisao je Tesla 1895.

 

Izvor: novosti

Komentari(0)

Loading